Vladi se meša? Računi za energente od junija naprej višji?

slika je simbolna

Saj ni res, pa je. Poleg vseh podražitev , bomo v mesecu juniju priča podražitvam tudi pri računih za energente. 

Zakaj bodo cene energentov višje? Vlada ne bo podaljšala ukrepa znižanja DDV na energente, ki je bil sprejet z namenom znižanja visokih cen energentov v času zadnje ogrevalne sezone, ko so bile razmere na trgu energentov še posebej zaostrene, so sporočili z ministrstva za finance. Ukrep, ki velja od 1. septembra lani, se bo tako iztekel v sredo. Ljudem torej preostane še bolj zategniti pas, ob že tako drugih visokih cenah. Še posebej se bo to poznalo v podjetjih

Ker podaljšanja ukrepa znižanja DDV na energente torej ne bo, bodo računi za te energente od junijskega naprej višji, kljub temu, da je vlada do konca leta podaljšala regulacijo maloprodajnih cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce in zaščitene odjemalce ter cen elektrike za mala in srednje velika podjetja. Cena do konca leta ostaja regulirana tudi za javne zavode. DDV se namreč na računu obračuna na koncu, potem ko so seštete cene same dobavljene energije, omrežnine, trošarine, prispevkov in ostalih dajatev ter morebitnih drugih stroškov.

Veliki “čudežni” deček energetike Robert Golob očitno ne najde rešitve, kako življenje Slovenk in Slovencev izbiljšati. Zna pa življenje zagreniti?

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

2 komentarja

Vipavec 1. 06. 2023 - 1:43
Tudi on bo dobil račun ki ga bo moral poravnat.
Ferlič Milan 2. 06. 2023 - 7:14
Kaj ste pričakovali od tega barabina🤔?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več