V KUL-u se jim meša? LMŠ bi interpelacijo, drugi nezaupnico vladi

slika: facebook

Pri samozvani koaliciji KUL ne vedo kaj bi. Eni bi imeli interpelacijo zoper ministra Cigler Kralja, drugi pa konstruktivno nezaupnico vladi.

V SAMOZVANI KOALICIJI KUL NE VEDO KAJ BI RADI

Podpise pod interpelacijo ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, ki so jo spisali v LMŠ, bodo poleg Levice prispevali tudi v SAB, iz SD in DeSUS odločitve še niso sporočili. V LMŠ si želijo, da bi jo podpisale tudi druge opozicijske stranke, zato danes o tem potekajo pogovori. Interpelacija bo najverjetneje po petkovem sestanku strank KUL. Cigler Kralj, ki je že včeraj zavrnil očitke, da bi vplival na javni razpis, na katerem je sodeloval Zavod Iskreni, katerega član je bil pred nastopom ministrske funkcije, danes povedal, da interpelacije ne more komentirati, saj očitkov še ne pozna.

V Levici so že v sredo napovedali, da bodo interpelacijo Cigler Kralja sopodpisali, enako so se danes odločili v SAB. Kot so sporočili, bodo pod besedilo interpelacije prispevali štiri podpise, petega podpisa njihovega poslanca Franca Kramarja pa pod njo ne bo, saj je poslanec na dolgotrajnejši bolniški odsotnosti. Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper je sicer povedala, da so nad potezo LMŠ presenečeni, saj so sklepali, da je zdaj prioriteta konstruktivna nezaupnica.

V KUL očitno še sami ne vedo kaj bi. Medtem ko se Erjavec že vidi na mestu predsednika vlade, ni pri Šarčevih nič novega. Oni bi bili radi tisti, ki bi vodili ples.

GM

Povezane objave

Izredna novica! Zvezdan Martić odstopil z mesta predsednika uprave RTVS

Tu so navodila in trasa petkovega vseslovenskega shoda! Odhod avtobusa tudi iz Maribora

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?