V OŠ Rače! Po črvih, so učenci v hrani dobili še hrošče?

slika: Slovenske novice

Na Osnovni šoli Rače se soočajo z novimi obtožbami o neprimerni hrani pri šolskem kosilu. Po črvih so učenci v hrani dobili še hrošče. Kdo bo odgovarjal?

 “Otroci so za kosilo spet dobili žuželke,” se je glasilo sporočilo ene od mater, katere otrok obiskuje osnovno šolo Rače.  A ravnatelj OŠ Rače Roland Lašič pravi, da žuželk v hrani niso opazili. 

“Da naj bi eden izmed učencev v solati našel žuželko, smo izvedeli povsem naključno. Ena izmed učiteljic je slišala pogovor med učenci o tem ter jih vprašala o okoliščinah. Sicer o tem ne bi vedeli ničesar, saj tega ni povedal ne zaposlenim v kuhinji pri kosilu ne komu drugemu zaposlenemu na šoli,” se brani ravnatelj.

Vse od novembra, ko se je zgodilo, da so nekateri učenci v Martinovem kosilu odkrili gosenice kuhinjskega molja, so kuharji in vsi zaposleni v šolski kuhinji še posebno pozorni na vso hrano, ki jo postrežejo, razloži ravnatelj. »So pod velikim pritiskom, saj smo na šoli zaradi napake v novembru, ki bi se lahko primerila komur koli, doživeli pravi medijski linč,« dodaja in pojasni, da inšpekcijski nadzor po novembru pri njih ni odkril nobenih nepravilnosti.  Je povedal za Slovenske novice ravnatelj.

A zanimivo je to, da so otrokom prepovedali telefone, da tako ne bi mogli fotografirati spornih kosil. Prav zanima nas, ali tudi ravnatelju, poleg solate, postrežejo s hroščem?

Povezane objave

Bodo mariborski akvarij-terarij selili, kot je nekoč dejala Divjak Mirnikova, v “klinčevo” Bresternico?

Poglejte kako dobro na RTVS služijo nekateri. Posebej dopisniki in novinarske dvoživke

PANIKA! Na Policijski postaji Šentilj prejeli pošiljko z belim prahom

2 komentarja

Čunga Lunga 5. 12. 2023 - 13:55
Če se je Holob z veganstvom rešil astme,se bodo učenci z hrošči mogoče tifusa,če preživijo.
roco 5. 12. 2023 - 22:07
G. Ravnatelj, mogoče je pa linč povsem upravičen in imate vi problem z zaznavanjem sveta izven svojega ravnateljevskega mehurčka?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več