Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

V občini Središče ob Dravi so bili nemalo presenečeni, ko so šele iz medijev izvedeli, da vlada namerava v njihovi občini vzpostaviti enoto azilnega doma za ilegalne migrante!

Saj ni res, pa je. Bi lahko dejali. Vlada je sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za azil, organizira izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. A očitno je o tem pozabila obvestiti občino in njene prebivalce.

Za potrebe nastanitve ilegalnih migrantov, ki so vložili prošnjo za azil na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi v objektih, s katerimi razpolaga Republika Slovenija, se organizirata izpostavi azilnega doma. To so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Šlo naj bi za objekte v državni lasti, za čas trajanja največ za tri leta.

A pozor. Kot so nam sporočili iz občine Središče ob Dravi, jih o nameri vlade, niso državni organi sploh obvestili. Prav tako se ni nihče sestal z občani Središča ob Dravi. Bili so prav tako, kot župan Toni Jelovica, neljubo presenečeni tudi prebivalci, ki so župana  zasuli s klici in vprašanji.

Središče ob Dravi, slika občina Središče ob Dravi

Občina Središče ob Dravi je resnično slikovita občina vpeta med gričevnate Slovenske Gorice na severu in reko Dravo na jugu. Vinorodno območje je povezano z vinsko cesto, ki obiskovalcem ponuja prijetna doživetja ob kulinariki in vrhunskih vinih tega vinorodnega okoliša ter rekreacijo v naravnem okolju. Turistično ponudbo občine dopolnjuje bogata kulturna dediščina, utrip kraja pa številne prireditve.

Kako naj bi torej v tako občino, ki veliko vlaga v slovensko tradicijo in kulturo in kjer so doma predvsem verni ljudje, ki predvsem ob nedeljah redno obiskujejo mašo v cerkvi sv. Duha, vpeljali še ilegalne migrante, z drugačno kulturo, drugačno vero in drugačnimi običaji?

Ob tem se resnično sprašujemo, komu v Golobovi vladi se zadnje čase meša?

 

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

4 komentarji

mona lisa 1. 03. 2024 - 8:03
Upor. Edino to še preostane. V vse kraje bodo naselili te teroriste.
Dieta 1. 03. 2024 - 8:13
Pametno. Vlada naj z odlokom določi. Pika. Če Slovenca vprašap, je odgovor NE. Povsod je NE. Kapacitet v vesolju pa si SLO ne more privoščiti.
Vipavec 1. 03. 2024 - 23:12
Preljubi pravi Slovenci nagonimo to drhal ma mislim na vlado in njihove pomagače.
marker 2. 03. 2024 - 5:17
Vsi zagovorniki migrantov so iz Ljubljane, zato naj se nastanijo kar tam.
Dodaj komentar