Vlada ukinila današnji praznik, spomina na žrtve komunističnega nasilja! Ogorčeni odzivi!

slika: STA

Vlada Roberta Goloba je včeraj zlovešče ukinila današnji praznik, nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, Opozicija in ljudje, ki so v tem komunističnem nasilju izgubili sorodnike, prijatelje, znance so seveda na nogah.

Predsednik stranke SDS Janez Janša je bil pri tem jasen. “Včeraj je neokomunistična vlada s tem zavržnim dejanjem napovedala novo državljansko vojno. Pred 33 leti je ob konstituiranju večstrankarske skupščine in odstranitvi kipa Josipa Broza iz preddverja stavbe dr. France Bučar dejal, da se je s tem končala državljanska vojna v Sloveniji. Včerajšnja režimska rehabilitacija komunističnih zločinov hkrati načrtno izničuje izjemne spravne napore generacije, ki je Slovenijo demokratizirala in osamosvojila. Ukinitev spomina na žrtve zločinov, ki večinoma še vedno nimajo niti izdanih mrliških listov niti groba – ob hkratni rehabilitaciji in slavljenju množičnih morilcev – je zlovešča napoved aktualnega režima, da je pripravljen spet polniti jame in rudniške jaške z drugače mislečimi.” Je zapisal Janša na družbenem omrežju twitter.

Ogorčen nad Golobovo odločitvijo o enostranski razglasitvi, da ukinja današnji praznik, nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja se je oglasi tudi Branko Grims in zapisal: “Poleg zločinsko pobitih so žrtve tudi številni politično obsojeni, mučeni in izgnani Slovenci; ter njihove družine. Tega sramotno barbarski, nepietetni, protislovenski in protievropski sklep Golobove vlade ne more izničiti! Danes je Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja.

V društvu Huda jama so zapisali “Spomnite se na žrtve revolucije. Niti pokopani niso!”

V organizaciji Slovenske demokratske mladine so zapisali: “Danes obeležujemo nacionalni dan spomina na vse žrtve komunističnega režima, ki pa ga je Golobova vlada včeraj na dopisni seji, v posmeh vsem žrtvam nasilnega režima in njihovim svojcem, ukinila.”

V SDS so zapisali: “Včeraj je Vlada RS ukinila nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Medtem ko bi lahko sodelovala in iskala skupne rešitve za naše težave, raje neti sovraštvo in razdor ter se zopet obrača k maščevanju, lažem, prikrivanju in ponovnemu potvarjanju preteklosti!”

Poslanka Anja Bah Žibert je zapisal: “Narod, slovenski sedaj pa resno” Imamo oblast, ki resno ogroža demokratične temelje države. Ukinila je muzej osamosvojitve in naše državnosti, ukinila dan spomina na žrtve komunizma in vrača njihove spomenike. Postavljajo se nad US in z uzurpacijo DZ razrešujejo programske svetnike RTV.”

Tudi na našem tvitter profilu smo danes prižgali svečke v spomin in opomin na nedolžne žrtve komunističnega nasilja!

Naj danes tudi na našem portalu gorijo sveče vsem žrtvam komunističnega nasilja!

 

 

Povezane objave

Hojsa na domu iskali policisti. Nadlegovali naj bi njegovo družino.

Na RTV bi ukinjali oddaje in varčevali, a poglejte te plače zaposlenih

Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

5 komentarjev

Slovenec 33 17. 05. 2023 - 13:52
Odkar so vladanje v okupirani državi Sloveniji prevzeli rdeči klerikalci, ki prikrivajo medvojni in povojni genocid nas slovenskimi rodoljubi ter 45 let veleizdaje in okupacije Slovenije se intenzivno nadaljuje prikrivanje teh podlosti.
Gorvel 17. 05. 2023 - 15:55
Ti vladni uslužbenci nimajo več nobene povezave z civiliziranimi normami in občutki. kaj šele z demokratičnimi občutki in prijemi. Enako odločitve kot oni bi jih sprejemal svoj čas tudi Hitler.
Vipavec 18. 05. 2023 - 0:56
Pred leto dni smo imeli priložnost pa jo nismo izkoristili po toči zvoniti je prepozno. In če bi danes volili ne vem če bi bilo kaj dosti drugače.
Golaž 18. 05. 2023 - 0:58
edino zamero ki jo imam do Tita je to, da ni do konca opravil svoje naloge
AOMORI 19. 05. 2023 - 3:35
Verjetno si mislil, ker ni ukazal pobiti tvojih prednikov.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več