Župan Soršak “molze” svoje občane? Poglejte ta neverjetni dvig cen!

župan Marko Soršak, slika Požareport / BOBO

Kaj nam je te treba, se sprašujejo nekateri občani in občanke občine Hoče-Slivnica, ki so prejeli položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Cene kot bi podivjale.

Kot bi tank povozil vso razumnost občinskega sveta občine Hoče-Slivnica. Po tem, ko so svetniki s preglasovanjem sprejeli visoke cene za uporabo stavbnih zemljišče v občini Hoče-Slivnica se je te dni to izkazalo še na položnicah. Nadomestilo za uporabo zazidanih parcel v občini se je podražilo za 73%, Nadomestilo za uporabo nezazidanih parcel se je podražilo za kar 200%. 

Se je pa župan, na bolj “mafijski” način lotil obravnave tega predloga, podražitve nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, saj je namesto prve redne, sklical kar prvo izredno sejo občinskega sveta, kjer je, še preden je ustanovil komisijo za nadzor financ, ter komisijo za statutarno-pravna vprašanja, sprejel te podražitve. Očitno se mu zaradi večine v občinskem svetu ni potrebno ozirati na zakone. S takimi precedensi bi se Soršak lahko kosal celo z Jankovićem.

Podražitvam so občinski svetniki SDS odločno nasprotovali.

Da nebi občane župan s tem odlokom preveč razhudil naenkrat, se je spomnil pretkanega načrta. Namesto da bi občani dobili dve položnici, so jih dobili kar štiri. Znesek, ki je v primerjavi z lanskim letom dražji, kar za 75% ali 200% pa se je razdelil na 4 položnice. Tako bodo občani in občanke občine Hoče-Slivnica skoraj pol leta plačevali to nadomestilo. 

Glede na to, da gre plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, se očitno iz tega denarja ne bo izboljševala cestna in komunalna infrastruktura, za kar  je tak denar namenjan, pač pa naj bi s tem denarjem zagotovili sredstva za športne dejavnosti. Za 200.000 evrov, kolikor bi se denarja nabralo iz tega naslova bi Soršak reševal športne klube. Tako bi zaposlili eno zaposleno osebo, (trenerja) za NK Rogoza, NK Slivnica, OK Hoče OK Formis in Judo klub. Torej bi te ljudi pod imenom “nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča” plačali kar občani in občanke občine Hoče-Slivnica in ne občina sama.

Se je Soršak s tem dejanjem zahvalil športnikom, ker so mu pomagali pri lokalnih volitvah?

Povezane objave

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

6 komentarjev

BOBUBOB 17. 05. 2023 - 7:00
Morda so mu športniki res pomagali, a izvolili so ga občani - tisti 'športni', tisti pišmeuharski ki ne ločijo laži od resnice in tudi tisti, ki sploh niso šli volit.
Janko Lisjak 17. 05. 2023 - 7:18
Kaj pa češ saj je prijatelj z sds sekto, in nekdo mora zdaj plačati za magmo
Golaž 17. 05. 2023 - 12:24
ko se je zgradila Magna so se zemljišča v Hočah podražila , za podražitev se naj zahvalijo biku počivalšku ki jim je to magno fsral sredi rodovitne zemlje.......
mona lisa 17. 05. 2023 - 14:14
Če voliš lopova ne jokaj ko te ta oskubi.
Miki 18. 05. 2023 - 11:52
V Hočah je vedno več firm,ki bi naj polnile blagajno občine ,zato ne razumem te požrešnosti v naši državi in predvsem v občini.Župan in njegovi kimavci očitno ne živijo v tej občini ,da bi tudi sami sebi dvigovali stroške v družinskem proračunu.V tej draginji še to.Znajo pa uničevat najboljšo zemljo (Magna)in se kazati na TV-ju.Še bi se dalo kaj napisat.Lp
tomven 19. 05. 2023 - 11:45
Aa kdo ve, že ima fasado na hiši?
Dodaj komentar