🔴Voda dere z vseh strani na severnem Primorskem, V Ljubnem ljudje v pripravljenosti

slika: družbeno omrežje

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vreme ne prizanaša. Še posebej hudo je v tem trenutku na Severnem Primorskem in ob obali. Težave imajo ponovno v Ljubnem ob Savinji. 

Zaradi obilnih padavin v zadnjih urah na Severnem Primorskem v Baški grapi razglasili izredne razmere. V Grahovem ob Bači so sprožili sirene za splošno nevarnost, saj voda dere z vseh strani. Cesta od Kneže do Podbrda je zaprta, tam so se sprožili številni zemeljski plazovi, so sporočili iz regijskega štaba CZ za Severno Primorsko. S plazovi in meteornimi vodami imajo veliko preglavic tudi v Kanalu. Pa še reka Soča je že izjemno visoka

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Miha Vencelj prebivalce opozarja, naj se ne odpravljajo na pot, piše STA. Na terenu v Baški grapi so vse razpoložljive službe, vendar je lokacij veliko in se zaradi zdrsov terena sproti odpirajo tudi nove, zato velja splošna nevarnost za celotno območje. Težave povzročajo predvsem številni hudourniki, ki v posameznih krajih ogrožajo tudi stanovanjske in gospodarske objekte, predvsem pa kleti. 

Ponovno je hudo v Ljubnem.  “Naši gasilci so v akciji, ljudi opozarjajo, naj vse umaknejo stran od vodotokov in poskrbijo za svojo varnost. Imamo nekaj manjših usadov, a ni najhujše,” pravi župan Ljubnega Franjo Naraločnik. Trenutno na Ljubnem močno dežuje. Nekaj vode se je že razlilo v zgornjem toku Ljubnice: »Na tem delu še ni bilo dobro očiščeno.« Ljubnica je sicer avgusta v Rastkah pustila pravo razdejanje.

Uporabnica družbenega omrežja facebook, je delila sliko iz Ljubnega, kjer voda že odteka na cesto Ljubno- Luče.

[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGcGx1Z2lucyUyRnBvc3QucGhwJTNGaHJlZiUzRGh0dHBzJTI1M0ElMjUyRiUyNTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyNTJGcHJpbW9yc2tpdmFsJTI1MkZwb3N0cyUyNTJGcGZiaWQwNG1TcFFwSk1yNjRLQ1o2aXBTTkhXMk11V3l3aXZkaFd4elgxeFZ4cWduYXM4ZDVoQ2U1VW5aQXExMUpxRmJuemwlMjZzaG93X3RleHQlM0R0cnVlJTI2d2lkdGglM0Q1MDAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjUwMCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjcwOSUyMiUyMHN0eWxlJTNEJTIyYm9yZGVyJTNBbm9uZSUzQm92ZXJmbG93JTNBaGlkZGVuJTIyJTIwc2Nyb2xsaW5nJTNEJTIybm8lMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0QlMjJ0cnVlJTIyJTIwYWxsb3clM0QlMjJhdXRvcGxheSUzQiUyMGNsaXBib2FyZC13cml0ZSUzQiUyMGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSUzQiUyMHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZSUzQiUyMHdlYi1zaGFyZSUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]https://www.facebook.com/Radio.Robin.goriski/videos/731631438782676/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.