Mariborski mestni svetniki, Arsenoviču pokazali kdo je šef?

župan Arsenovič, slika Politikis

Mestni svet, v katerem župan Saša Arsenovič nima koalicije in niti večine, je izglasoval da o javnem holdingu ne odloča več župan, ampak mestni svet.

Nezaupanje županu v delovanje mesta Maribor se še poglablja. Mestni svet, v katerem župan Saša Arsenovič nima koalicije in niti večine, je izglasoval bistveno spremembo odloka o ustanovitvi holdinga, po kateri v imenu ustanoviteljice, torej občine, ne odloča več župan, ampak mestni svet.

Povedano domače. Župan ne more več odločati kar po svoje, oziroma, tako, kot se njemu zdi prav, glade javnega holdinga, ampak bo o tem odločal mestni svet.  Svetniki so namreč županu Saši Arsenoviču večkrat očitali, da holding posluje netransparentno, zato se je ta odločil, da vendarle razkrije karte. Direktor holdinga Andrej Rihter je tako svetnikom predstavil vsa letna poročila, finančne transakcije, prejemke članov nadzornih svetov, svetovalne pogodbe in številne druge dokumente holdinga. A nič ni pomagalo. Sedaj bo mestni svet tisti, ki bo odločal in imel tudi pregled nad vsem.

Na predlog Igorja Jurišiča (Stranka mladih – Zeleni Evrope) so tako svetniki s 23 glasovi za in 15 proti izglasovali bistveno spremembo odloka o ustanovitvi holdinga, po kateri v imenu ustanoviteljice, torej občine, ne odloča več župan, ampak mestni svet.

Povezane objave

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!