Voda jim je odnesla hišo, položnice za elektriko in plin pa še vedno prihajajo

Saj ni res pa je. Avgustovske poplave, ki so marsikateremu vzele praktično vse, so ljudi spravili v nezavidljiv položaj. Veliko njih je že našlo drugi dom, nekateri živijo pri sorodnikih ali prijateljih.

Pri vsem skupaj je najbolj zanimivo to, da ljudje na prizadetih območjih poročajo, da položnice za elektriko, plin in ostale zadeve še vedno prejemajo. Zanimivo,  tudi tisti, ki so ostali brez domov.

Kot piše MMC, po trenutni oceni,  je po avgustovskih poplavah škode za 2,7 milijarde evrov, vanjo pa ni všteta škoda, ki jo je utrpelo gospodarstvo na prizadetih območjih. Družinske travme, negotovost in še kaj, vse ostaja na plečih prizadetih, in kot da to še ni dovolj, zdaj prihajajo položnice. “V poplavi mi je odtrgalo števec, električno omarico, ničesar ni več. Račun sem pa dobil za 80 evrov, da sem porabil 400 kilovatnih ur, to ni mogoče,” je povedal Dominik Germelj iz Strug.

Rešitev je odjava, ugovor, verjetno bo znesek vrnjen, a obljube z državnega vrha so bile drugačne, tudi to, da bo zanje električna energija cenejša. “Nič od tega, kar so obljubljali, nič,” je povedal Jakob Holešek iz Letuša. Poplavljenci pa morajo osušiti domove, hladni dnevi so tu, položnice pa prihajajo. “Zvišale so se od 30- do 50-odstotno, cena po kilovatu je enaka, a imamo sušilne aparate, je šlo toliko več elektrike,” je navedel Holešek.

Torej so ljudje, ki so izgubili praktično vse, še bolj na udaru. Kje so tiste silne gradnje montažnih stanovanj, kje so denarji, od pomoči. Očitno so ljudje, ne glede, da so ostali rez vsega, prepuščeni na milost in nemilost, po sistemu znajdi se sam.

Do kdaj bo Golobova vlada še plesala od neumnosti?

Povezane objave

Zala Klopčič razkriva kakšno levičarsko propagando vsiljujejo učencem na Gimnaziji Šentvid (2.del)

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

1 komentar

mona lisa 25. 09. 2023 - 2:59
Vladajo nam lopovi, zakajenci in pedri.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več