Vodji policijskega sindikata opomin pred izredno odpovedjo

Slika: Nova24TV

Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je prejel opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Razlog, obrekovanje?

Predsednik Sindikata policistov Slovenije, blatil policijo v javnosti?

Mlekuš je dobil opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, zaradi intervjuja, ki so ga oktobra letos objavili v časopisu Novice Svet24 in v katerem, kot je zapisano v dokumentu, navaja neresnične trditve, s tem ravnanjem pa krši pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja.

V članku naj bi Mlekuš navajal oziroma razširjal, da policijski šefi svoje napake vedno ‘obesijo’ policistom. Ta trditev je neresnična. Gre za obrekovanje. Z neresnično trditvijo, ki je v bistvu sramotilna izjava zoper policijske vodje (tudi generalnega direktorja policije) in Policijo kot inštitucijo, naj bi Mlakuž namigoval na obstoj napak pri izpolnjevanju uradnih dolžnosti, katere v policiji naj ne bi bile ustrezno obravnavane.

Ne glede na to, ali ste z neresnično trditvijo sporočali ‘dejstva’, ki po vašem lastnem prepričanju obstajajo, ali pa ste jih le razširjali kot tujo izjavo (akt sindikata), lahko nedvomno škodujete časti in dobremu imenu policijskih vodij (tudi generalnega direktorja policije) in delodajalca Policije, kateri bi morali biti lojalni.” pravijo na policiji.

V nadaljevanju Mlekuša opozorijo na še nekaj neresničnosti: “Nakazano tudi trdite, da v policiji vladata stanje velika apatičnost in nezadovoljstvo, ki je v svoji 25-letni karieri ne pomnite. Organizacijska klima zaposlenih v letu 2021 se je glede na pretekla leta izboljšala, kar je razvidno iz raziskave, ki jo je opravila Policijska akademija julija 2021. /…/ V članku tudi povsem neizkazano navajate, da obstaja strah groženj z izgubo službe. To seveda ni res. Gre za obrekovanje. Generalni direktor policije ni nikomur grozil z izgubo službe.” Piše SIOL.

Mlekušu očitajo tudi naslednje: “Sramotilno ste izjavili, da je prišlo v primeru ‘rumenih jopičev’ do ‘zlorabe’ instituta opozorila pred odpovedjo. Situacija se nanaša na nepravilnosti, ki izhajajo iz opravljanja nalog varovanja neprijavljenega shoda na Prešernovem trgu 25. 6. 2021. V zvezi s tem ste neresnično navedli, da je generalni direktor policije ‘žrtvoval tri policiste’ vodstva PU Ljubljana izključeno zato, da bi ugodili predsedniku vlade in ministru za notranje zadeve g. Hojsu, kljub temu, da je komisija, ki je zadevo preiskala, ugotovila zakonitosti ukrepanja, policija pa vsebino poročila prekriva.

Če bo Mlekuš takšne ali podobne kršitve ponavljal, bodo pogodbo o zaposlitvi odpovedali. 

P.M.

 

Povezane objave

Tu so odgovori o kadrovskih čistkah, pritiskih in grožnjah Golobovih.

Privat golobovanje! Na službeno pot v Bruselj Golob vzel svoje otroke!

Jekleni konjički so se na Ptuju postavili na vpogled

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več