Vprašanja okoli, zasliševanja mariborskih upokojencev, s strani “finančne policije” tudi v parlamentu!

skupina mariborskih potnikov

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Neprijetni dogodki, ki so se v sredo zgodili tistim mariborskim upokojencem, ki so se udeležili shoda upokojencev v Ljubljani, bodo dobili tudi obravnavo v državne zboru v obliki poslanskega vprašanja.

Kot smo na našem portalu e-maribor.si tudi ekskluzivno objavili, je mariborske upokojence v sredo po zaključenem protestu v Mariboru pričakala “finančna policija” in zasliševala glede udeležbe na povsem mirnem shodu upokojencev. O tem smo poročali TUKAJ!

Kot so za naš portal povedal vodja poti je mariborsko skupino, ki se je vrnila iz Ljubljane je ob povratku pričakala finančna “policija” in zasliševala tako vodjo poti, kot voznika avtobusa. Kot je zatrdil nobenega denarja niso pokradli, nobenemu ničesar vzeli. Finančni inšpektor pa ni pokazal niti svoje identitete in mu zato vodja poti ni pokazal osebne izkaznice in z njim ni želel sodelovati, čeprav je dobil grožnjo s policijo. O tem neprijetnem dogodku za prestrašene mariborske upokojence, bo potekala tudi razprava v Državnem zboru v okviru poslanskega vprašanja, poslanke Anje Bah Žibert.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Poslanka Anja Bah Žibert je tako na ministra za finance Klemna Boštjančiča naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ustavitvijo avtobusa s strani finančne policije.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Po poročanju medijev je v sredo, 6. septembra 2023, ob vračanju iz mirnega shoda, ki je potekal v Ljubljani, skupino mariborskih potnikov, po večini upokojencev, ustavila in zasliševala t. i. finančna policija.

Skupina mariborskih potnikov se je na miren shod upokojencev odpravila z avtobusom, ki ga je ob vračanju iz Ljubljane v Maribor ustavila finančna policija, kar je glede na pristojnosti finančne policije in namen njenega delovanja povsem nenavadno. Skupina mirnih mariborskih potnikov se je namreč udeležila shoda upokojencev, kar je njihova ustavna pravica, 42. člen Ustave Republike Slovenije namreč določa, da je državljankam in državljanom zagotovljena pravica do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj.

Glede na navedeno me zanima sledeče:

– Zakaj je finančna policija ustavila avtobus?

– Na kateri pravni podlagi je bil avtobus ustavljen in ali je to običajna praksa?

– Koliko vozil (osebnih vozil, avtobusov in ostalih vozil) je finančna policija ustavila in pregledali navedeni dan in na katerih lokacijah?

– Koliko tovrstnih pregledov je bilo zadnjih 5 let (prosim za podatke po mesecih in razloge za ustavitev)?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

3 komentarji

resnisembil jaz 12. 09. 2023 - 17:03
udbomafija
Gorvel 12. 09. 2023 - 19:35
barabam postaviti tako mirno in nedolžno vprašanje je samo vzpodbuda za njih še za večje norčevanje in zastraševanje ljusi.
mona lisa 13. 09. 2023 - 3:14
UDBA v vsej svoji veličini.
Dodaj komentar