Za napad na mariborsko sodnico Ružičevo (končno) uvedena preiskava?!

policija-trak

Preiskovalna sodnica je, potem ko je odredila prepoved približevanja Andreju H. zaradi napada na mariborsko sodnico Danijelo Ružič, zdaj sklenila še, da se opravi sodna preiskava.

Sodna preiskava

Potem ko je pred slabim mesecem le obstala odločitev, da se Andreju H. prepove približevanje njegovi partnerki Danieli Ružič, sicer sodnici na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča, je bilo pričakovati tudi, da bo preiskovalna sodnica slovenjegraškega okrožnega sodišča Valerija Matvos Jeromel ugodila tudi zahtevi tožilstva po uvedbi sodne preiskave zaradi napada na sodnico.

In sodnica je ta sklep v teh dneh izdala. Ni pa sklep še pravnomočen in pričakovati je, da se bo osumljeni Andrej H. na odločitev o uvedbi preiskave pritožil in da bo o tem odločal izvenrazpravni senat.

Zapleta se torej pri aferi, kjer naj bi (do sedaj še) neznani storilec pred hišo hudo poškodoval sodnico Danijelo Ružič. Sodnica je k sreči preživela. Čeprav so kriminalisti takoj pokazali, da naj bi bil za napad kriv njen partner A.H., pa ga Ružičeva ni ovadila in zatrdila, da on ni napadalec.

Dogodek spremljamo naprej…

MG


Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca