Za pravosodno ministrico beseda, “smrt janšizmu”, ni sovražni govor?

slika: twitter

Pravosodna ministrica iz kvote stranke SD, Dominika Švarc Pipan je za (sedaj “vladni”) Siol.net, podala intervju, za katerega bi bilo sicer bolje, da ga sploh nebi.

Intervju za Siol, je očitno nova propaganda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, kajti po debaklu objemanja z Zoranom Jankovićem, si je očitno potrebno popraviti vtis. Intervju poln hvale pa ne more zmanjšati neumnosti, katere je ministrica v intervjuju sploh izrekla. 

Dejala je, a je, kot ministrica za pravosodje z delom v koaliciji in vladi zadovoljna. Uspeva ji zelo konstruktivno sodelovati z drugimi resorji in s predsednikom vlade, tudi s koalicijskimi poslanci. Delo naj bi po njenih besedah potekalo učinkovito. Glede na učinkovitost dela, možnost dela in slišanost znotraj vlade je zadovoljna zadovoljna. Očitno ministrica živi v nekem svojem svetu. Ker službice kot poslanka, kar je njena velika želja, ne bo verjetno nikoli dobila. Tudi Korošci je preprosto ne marajo?

Pravi da z Janšo nima nobenega osebnega konflikta. In da so vsi državni organi po zakonu o kazenskem postopku dolžni naznaniti sum kaznivega dejanja, na katerega naletijo pri opravljanju svoje službe. Na vprašanje ali je beseda “smrt janšizmu” sovražni govor pa je odgovorila, da ne, ker je potrdilo tudi državno tožilstvo.

Po tem takem lahko zmerjaš človeka, razvijaš sovražno propagando, netiš sovraštvo, provociraš, nosiš transparente s parolami o smrti nekoga, nadevaš razne nadimke, pa zato nisi odgovoren. Torej tudi besede, kot so “smrt golobizmu” ali recimo “smrt fajonizmu” NISO sovražni govor?

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

3 komentarji

Gorvel 4. 06. 2023 - 9:23
švarc ali šverc, isto ti je to. Pri komunajzerjih sta ti dve besedi odlika. Sledi beseda kriminal...itd..
Pepy 4. 06. 2023 - 10:18
Bolano
resnisembil jaz 4. 06. 2023 - 11:00
smrt švarcizmu
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več