Za službo od volilvcev pozabljenega Mariborčana Petra Viflana je poskrbela kar vlada?

Da imajo nekateri, od volivcev pozabljeni poslanci, kot recimo v Mariboru rojen košarkar Peter Vilfan, težave pri iskanju nove službe, verjetno ni nič novega. Človek se pač navadi, hoditi v hram demokracije in vsak mesec dobiti najmanj 4000€ plače.

A državnozborske volitve so pokazale, da od volivcev ni pozabljen le Peter Vifan ampak stranka DESUS nasploh, saj je skupno dobila na državnozborskih volitvah le 43.889 glasov.

Očitno Peter Vifan še vedno sam ni našel nobene službe in je do sedaj prejemal  nadomestilo poslanske plače. A sedaj mu več, kot očitno službo našla kar nova vlada. Našel si je namreč službo. Vlada je na dopisni seji nekdanjega poslanca PS, SAB (ZAAB) in na koncu DeSUSa Vilfana imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca (LMŠ). Bbaje bo Vilfan zadolžen za področje športa. Takšnega sekretarja bi pričakovali na ministrstvu za izobraževanje, a je v parlamentu vladajočim v začetku meseca obstal predlog, da bi minister Jernej Pikalo (SD) dobil dodatnega že tretjega državnega sekretarja. Še pet dodatnih državnih sekretarjev pa bi dobili drugi ministri. Opozicijski poslanci so vladajočim onemogočili, da bi na hitro lahko zaposlila dodatne moči.

Očitno je gospod Vilfan zelo talentirana oseba in bo velika pomoč na Ministrstvu za šolstvo?

M.G.

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca