Za smrt dečka v Termah Ptuj, naj bi bili krivi animatorki?

Tobogan, kjer je umrl 6 letni deček

Mariborski kriminalisti so po smrti šestletnega dečka, ki je januarja utonil v Termah Ptuj, na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo zoper dve osebi.

Spomnimo. Deček se je januarja v Termah Ptuj udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj so po nesreči poudarili, da je bilo v vodnem parku potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Vodja ptujskega tožilstva Janja Bernard Korpar je za spletni Večeru potrdila, da je tožilstvo 23. marca prejelo ovadbo zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, izvedenega v sostorilstvu, in da je zadeva v reševanju pri pristojni državni tožilki.

Če bo tožilka ovadbo kriminalistov ocenila za utemeljeno, bo zoper ovadeni animatorki na ptujsko okrožno sodišče vložila zahtevo za uvedbo sodne preiskave. Osumljenima za kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti grozi kazen od šest mesecev do pet let zapora, je še poročal časopis.

Povezane objave

Predsednica države, ki je obljubila, da bo predsednica vseh, je blokirala naš portal na omrežju X

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Direktor Vodovoda Maribor z 6000 evrov plače, zaposlenim pa mobing in ostanke?