Rok Snežič toži Mateja T. Vatovca zaradi razžalitve in žaljive obdolžitve?

Tašnar Vatovec, slika: Regional obala

Na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča se je včeraj pred sodnikom Marjanom Pogačnikom znašel poslanec Levice Matej Tašner Vatovec.

Nekdanji poslanec Levice, Matej Tašner Vatovec. kateri se je po volilnem porazu, vseeno našel službico, je sedaj v milosti in nemilosti mariborskega davčnega svetovalca Roka Snežiča, kateri je proti njem sprožil kazenski pregon, zaradi očitanega kaznivo dejanje razžalitve in žaljive obdolžitve.

Tašnerju, Snežič očita kaznivo dejanje razžalitve in žaljive obdolžitve, kar naj bi bil poslanec storil v javnosti, na televiziji Pop TV. V studiu so gostovali štirje poslanci Državnega zbora, tema oddaje pa je bila sovražni govor v parlamentu. Tašner Vatovec je v svojem nastopu govoril tudi o stranki SDS, njenem predsedniku in tedanjem predsedniku vlade Janezu Janši, v zvezi s katerim je omenil tudi Snežiča in o njem rekel: “Rok Snežič sam govori, da je svetovalec oziroma da svetuje predsedniku vlade pri davčnih zadevah. Snežič je tudi oseba, ki so ga iz BiH izgnali zaradi goljufije in tako naprej.”

Snežičev zagovornik Janžekovič je v kazenski spis vložil več dokazov, ki po njegovih besedah potrjujejo, da Snežič v Sloveniji in v BiH velja za nekaznovanega, in da ni res, da ima prepoved vstopa v BiH. Predložil je originalne listine iz BiH, prevedene v slovenski jezik, in sicer potrdilo sodišča v Banja Luki iz septembra lani, iz katerega izhaja, da se zoper Snežiča v BiH ne vodi noben kazenski postopek, in dopis notranjega ministrstva BiH, iz katerega izhaja, da Snežič v BiH ni bil nikoli obsojen za kazniva dejanja. Vložil je tudi sklep bosanskega ustavnega sodišča, iz katerega izhaja, da Snežiču nikoli ni bil izdan ukrep prepovedi vstopa v BiH. K dokazom je Janžekovič priložil tudi odločbo slovenske Komisije za preprečevanje korupcije o vpisu Snežiča v register lobistov ter prepis dokazila, da je Snežič davčni svetovalec. Sodišču je predložil tudi potrdilo našega notranjega ministrstva o Snežičevi nekaznovanosti, brez česar ne bi mogel postati davčni svetovalec. Piše spletni Večer.

Tašner je bil sicer pred tožbo pozvan, da se Snežiču opraviči, vendar na to ni pristal. Sodba se tako nadaljuje.

Povezane objave

Podivjani voznik sredi Maribora s Teslo podrl pešca in priletel na teraso lokala!

Še kamen bi zajokal! To je oče napisal svojemu 14-letnemu sinu, ki je umrl v prometni nesreči.

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

1 komentar

Andrej59 1. 04. 2023 - 16:08
Pravilno, levica samo nabija nekaj na pamet. Upam, da jih bo izučilo.
Dodaj komentar