Zakaj je dejansko odstopil Milan Krek?

Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

Milan Krek, direktor NIJZ-ja, ki ga je vodil skozi glavnino pandemije koronavirusne bolezni je v svoji kolumni za Portalplus opisal pretresljivo zgodbo z mlini na veter, ko se je politika laično odločila, da ga bo odstavila, zato ker je sodeloval v vladi neprave barve.

Milan Krek odhaja kljub temu, da prvič v zgodovini NIJZ  posluje pozitivno

Čeprav, kot pravi, so se ravno znotraj kolektiva nekateri, ki jim je pomagal, zarotili proti njemu. Poudarja, da odhaja, čeprav zavod prvič v zgodovini posluje pozitivno. Zamenjali so ga s politično nastavljenim vršilcem dolžnosti, on sam pa sicer nikoli ni pripadal nobeni politični opciji. Njegov edini greh je bilo sodelovanje v Janševi vladi.

In kakšen pritisk so si dovolili Golobovi? Tako da z niso z zavodom hoteli podpisali celoletne pogodbe, ampak samo pogodbo za dva meseca. S tem bi zavod pahnili v finančne težave in lažje dosegli Krekov odstop. Ta pritisk pa je bil skoordiniran tudi predsedniku sveta zavoda, ki mu je prijazno povedal, da bo moral odstopiti in dodal, da bo nanj začela pritiskati tudi Informacijska pooblaščenka, ker je “nekaj naredil narobe”.

In na koncu je pod pritiski odstopil Krek sam, ker ni želel škoditi kolektivu, saj se je politika začela spravljati tudi na njegove sodelavce. No sedaj je Golob verjetno srečen in še vedno pleše.

Povezane objave

Tečaj srbohrvaščine za slovenske delavce delavce TKK, je bilo lažno!

Si bo Slovenija oddahnila? Nika Kovač se za nekaj časa umika v osamo?

Slovensko podjetje za svoje zaposlene nudi tečaj srbohrvaščine, zaradi lažjega sporazumevanja?

1 komentar

Nata 7. 07. 2022 - 4:13
Samo čivk spoštovani dr. Krek. Za to vašo gesto vam nihče ne bo rekel - hvala. Ne vaši sodelavci, ne vlada, ki ste ji dali proste roke. Pa tudi prejšnja garnitura ne. . . . . . žal!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več