Zakaj so iz stranke Svoboda, v bistvu vrgli Pašek Šetinčevo?

V največji vladni stranki vre. Golob je včeraj pokazal svojo jezo in gnev tudi znotraj same stranke in iz Gibanja Svobode vrgel Mojco Pašek Šetinc.

Po tem, ko je bilo v stranki Gibanja Svoboda včeraj vroče in je premier Robert Golob hotel doseči odstop Urške Klakočar Zupančič z mesta predsednice državnega zbora, se to na koncu ni zgodilo. Kot piše Požareport  je predsednik stranke očitno pravočasno spoznal, da, vsaj zaenkrat, za zamenjavo Urške Klakočar Zupančič  nima zagotovljenih 46 poslanskih glasov, poleg tega je uvidel, da bi tvegal hud razkol znotraj poslanske skupine Gibanja Svoboda, zato se je tej bitki začasno izognil.

 Iz stranke so bolj nepričakovano vrgli (namesto rušenja UKZ, ker nekaj je včeraj očitno moral storiti, da pokaže svojo “moč”) poslanko Gibanja Svoboda Mojco Pašek Šetinc in Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ, zdaj pa tesnega sodelavca Urške Klakočar Zupančič. Ker naj bi novinarjem izdajala insajderske informacije oziroma dajala avtogole in igrala za neko drugo ekipo?! Piše Požareport

Zanimivo pa je, da se je Golob lotil prav Pašek Šetinčeve, za katero velja kon  “prvo operativko ostarelega in bežnega Milana Kučana v Svobodi”, zato je mogoče predvideti, da bo med Kučanom in Golobom izbruhnila resna vojna? 

Sedaj čakamo še na odstop Roberta Goloba?

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

4 komentarji

dk 25. 10. 2023 - 2:48
Kriminalci se žrejo med seboj. Samo to je še potrebno, da se kot mafijci (kar v resnici tudi so) med seboj postrelijo.
mona lisa 25. 10. 2023 - 3:46
Med sabo še koljejo. Odlično.
Pepe Vasjebe 25. 10. 2023 - 7:58
Kdo bo prinesel ješprenj (za krvavice)? Jaz prispevam kislo zelje in ajdove žgance!
marker 25. 10. 2023 - 8:35
Zakaj? Zato, ker je Šarcu predlagala odstop.
Dodaj komentar