Namesto Klakočar Zupančičičeve iz “golobnjaka” vrgli Mojco Pašek Šetinc

Mojca Pašek Šetinc in Milan Kučan, slika RTV Slovenija/facebook

Pa je šla. Po tem, ko je plesala le eno pomlad, so v Gibanju Svoboda iz stranke izključili Mojco Pašek Šetinc, ki je sedaj že bivša poslanka Gibanja Svoboda. Vendar še vedno lahko ostane nepovezana poslanka.

Svet stranke Gibanja Svoboda je soglasno podprl predlog, da stranka izključi poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ, ki je trenutno zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, Roberta Pavšiča. Urška Klakočar Zupančič medtem ostaja na položaju predsednice državnega zbora, se je pa umaknila z mesta podpredsednice stranke.

“Nekdo, ki ne verjame, da je treba igrati za svojo ekipo in ves čas igra za neko drugo, v naši ekipi nima kaj iskati. Natančno se ve, na kateri gol je treba streljati, na tistega, na katerega streljamo vsi v Svobodi. Ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj iskati,” je to odločitev pojasnil Golob. Na vprašanje, za katero ekipo sta Šetinc Pašek in Pavšič igrala, pa predsednik vlade ni neposredno odgovoril.

Šetinc Paše,  je bila ena tistih poslank, ki je bila v parlamentu že od začetka sovražno nastrojena prti stranki SDS, še več, njen namen je bilo preganjanje t.i. desnih medijev, jed njimi tudi portala e-maribor.si. Je bila tudi ena tistih, ki je sodelovala pri spornem zakonu o RTV. Šetinc Paškova je sicer začela svojo politično kariero po tem, ko se je dolga leta predstavljala kot neodvisna novinarka javne RTV. To je počela vse do dne, ko je razglasila svojo kandidaturo za poslanko državnega zbora. 

Seveda lahko Pašek Šetinčeva, ker je izvoljena, kot poslanka, svojo poslansko službo nadaljuje. A kot samostojna poslanka.

Povezane objave

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!