Zapis na facebooku. Kako naj Nika Kovač razume človeka z drobižem vsak mesec, če je rojena z zlato žlico v ustih?

Nika Kovač, slika, družbeno omrežje X

Saj ni res, pa je. Bi lahko dejali. Nika Kovač, iz inštituta 8. marec bo “fajtala” za upokojence. Po tem, ko se napoveduje že drugi vseslovenski shod upokojencev, se je tudi “Nikica” spomnila, da bi tudi ona “fajtala” za njih.

V Inštitutu 8. marec so začeli novo kampanjo Tu sem, ki bo osredotočena na položaj upokojenk in upokojencev. “Danes smo na spletni strani odprli obrazec, kjer bomo zbirali njihova pričevanja. Želimo iz prve roke slišati, kako živijo, kaj so najpogostejši problemi, s katerimi se srečujejo. Jim dati vidnost, saj se prepogosto počutijo spregledane,” je rdečo nit kampanje opisala direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač. Prav zanimivo je, da se prav vsi sedaj ubadajo z upokojenci, po tem ko je civilna iniciativa 1. februarja pripeljala kar 20.000 upokojencev na ulico, kjer so zahtevali dostojno življenje.

Smo pa na družbenem omrežju Facebook zasledili zanimiv zapis, ki marsikomu da misliti, ob najavi Nike Kovač, da se bo sedaj tudi ona zavzemala za upokojence:

Ravnokar na javni TV pogledam prispevek o novem organiziranju upokojencev. Izvem, da se bo Nika Kovač, ” Inštitut 8. marec, istočasno , zavzela za upokojence. Pavle Rupar, za katerega v javnih objavah ne pozabijo povedati, da je bivši politik, je prikazan kot negativec. To se počne, izključno z namenom, da se osvinja čiste namene prej omenjenega gospoda. Boljše življenje upokojencev. Nika Kovač in inštitut 8. marec se nenadoma zavzema za upokojence? Moja pokojna mati, še danes jo zelo pogrešam, je imela pred smrtjo 610, 00 EUR pokojnine. Nič ji ni manjkalo in nikoli se ni pritoževala, saj sva ji z bratom, pomagala. Toda Nika Kovač? Gospodična rojena z zlato žlico v ustih. Ta gospodična razume človeka z drobižem vsak mesec? Ali je ta gospodična kdaj delala? Sam sem si želel kolesa na 10.prestav. Pred res mnogimi leti. Mama mi ga ni mogla kupiti. Po končanem 5. razredu (takrat smo lahko počitniško že delali), sem delal mesec dni na tekočem traku. Zaslužil sem za Rogov maraton, ostanek sem dal mami, da naju je lahko preživljala. Ali je kaj takega izskusila gospodična Nika Kovač? In taka oseba bo razumela “malega človeka?” Ne verjamem. Toda mediji ji dajejo pozornost. Nezasluženo!

Dragi upokojenci. Danes ste malo starejši, kot sem sam. Tudi mene, če bo Božja volja, me čaka pokoj. Toda gospodičnam, rojenim z zlato žlico v ustih, nikoli ne bom verjel. Vedno sem mislil s svojo glavo. Zato oprostite, gospodičnam, ki so s pomočjo Agencije za knjigo, prihajale do lepih denarcev, brez dela, nikoli ne bom verjel. Upokojenci, zbudite se! Tudi vi Imate pravico dostojno živeti! To dokažite s svojo prisotnostjo na shodu, kot tudi s pridružitvijo novi iniciativivi za ureditev statusa upokojencev!

Med tem se je Ljudska iniciativa “Glas upokojencev” tudi uradno registrirala v društvo – Inštitut 10. oktober (mednarodni dan starejših), saj se bodo, kot sami pravijo nadaljevale aktivnosti za boljši položaj starejših vse do izpolnitve njihovih zahtev.  Tako vas že 1. marca vabijo na ponovni vseslovenski shod.

Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”

10 komentarjev

mona lisa 13. 02. 2023 - 4:04
Nika odjebi s svojim 8.marcem. Ne svinjaj po našem protestu. Nisi vabljena. Največ boš naredila če se s svojim kardelom parazitov spraviš za vedno iz države. Ne rabimo te v Sloveniji da drekaš in svinjaš. Dovolj svinjarije in škode si že naredila s svojimi drekači.
Vlada 18. 02. 2023 - 3:49
Spelji se tovarisica k putinu, ostani tam za vedno, ne vračaj se
Marija 18. 02. 2023 - 3:27
Ona je obamovka in ji ni mar za upokojence,za obamovce smo presezek
Andrej59 14. 02. 2023 - 6:52
Kakšna Kovačeva, mi smo brez nje dovolj dobro organizirani in v velikem številu.
Marija 18. 02. 2023 - 3:25
Dokler jo bo Obama placeval bo imela polno skledo,ko bo moraka delati za pare,bo skleda prazna,tsko kot je nasa upokojenska.Danes zjutraj sem sla v trg.in kupila 2 zemljici,2 jogurta,najcenejso kavo 10dkg,2 jabolka,eto to je moj uokojenski vikend ,pod minimalcem...Peterle Rop in Jansa,hvala za vas prispevek k upokojenski revscini❗️❗️❗️
Vlada 18. 02. 2023 - 3:51
Za to je kriv tvoj Tito, golob, Kučan in jankovicek, pa kardelj, no pa rop tudi, g. Janša bi drugače poskrbel za te, pojdi volit se tovariše golobe
Nemanic 18. 02. 2023 - 12:54
Upam, da ste vrnili vse kar vam je dal Jansa, kot zavedna rdeckarica menda niste sprejeli vseh "bombončkov", ki vam jih je dala prejšnja vlada, sedaj pa uživajte v dvojnih porcija, jogurtov, jabolk, kave in obilo ostalih dobrot, ki vam jih poleg golobjih jajc prinašajo na mizo ponosni nasledniki rdečih morilcev
Ani 19. 02. 2023 - 1:10
Kaj pomeni ta 8. Marec, razen zasluškarstva? Na katerem področju so kaj naredili?
igorstarc 19. 02. 2023 - 4:18
J. Pavle, kot najstnik ste lahko delali v socialistični tovarni, kjer so vas celo plačali in ne samo izkoriščali. Potem so prišli osamosvojitelji in vse zafurali, Rog, Mercator, Tam, banke... vse so razprodali in si napolnili žepe. In vi ste njihov hlapec in glasnik, glasnik Janše, ki je predsednik stranke več let, kot je bil Brežnjev predsednik ruske partije. Bodite no resni, vi samo novačite glasove v podporo Janši in sds-u, za upokojence pa vas briga kolikor za lanski sneg.
Matjaz Kampic 20. 02. 2023 - 8:36
Pavel Rupar je bil še v SDS, ko so sprejeli in izglasovali ZUJF in v ZPiZ-2 zmanjšali pokojnine za 25%. Da se ve, kdo je to naredil...
Dodaj komentar