Zdravstveni delavci zahtevajo odpoklic Savičeve, ki je pozivala k protestom

Brigita Skela Savič, slika twitter

Odzivi na poziv Brigite Skele Savič, ki je svoje sledilce na družbenem omrežju Twitter pozvala k množični udeležbi na protivladnem protestu, so zelo negativni.

Strokovno združenje zahteva razrešitev  Brigite Skele Savič

“Tovrstno pozivanje na ulice, kjer obstaja velika možnost širjenja okužbe s SARS CoV2 je v teh časih zelo neumestna, posebno še, če na tovrstno zborovanje poziva vidna oseba iz področja zdravstvene nege v naši državi, oseba, ki je bila celo imenovana, da v Mednarodnem združenju medicinskih sester predstavlja slovenske medicinske sestre,” so zapisali v javnem pismu, strokovno združenje izvajalcev zdravstvene in babiške nege Slovenije (SZIZBNS), ki poziva k odpoklicu Skala Savičeve s funkcije predstavnice slovenskih medicinskih sester v Mednarodnem združenju medicinskih sester ICN.

Ob tem so pozvali, da se k reševanju primera aktivno vključita tako Ministrstvo za zdravje, kot tudi Vlada Republike Slovenije.

Slovenija se bori z virusom že toliko časa in ljudje se trudijo po svojih najboljših močeh ravnati odgovorno do ostalih, s tem da upoštevajo ukrepe, ki jih določa vlada z namenom, da se z virusom karseda uspešno izborimo do konca. Po mnenju SZIZBNS je nesprejemljivo, da Skela Savič, katere življenjsko poslanstvo je skrbeti za varnost ljudi, vabi na proteste v času, ko je vsakršno zborovanje ljudi prepovedano, kjer je največja možnost za kontaktno izpostavljenost virusu covida-19!

P.M.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?