Želite videti, Kako nas je bivši predsednik vlade pripravljal na koronavirus? Izjave ki šokirajo!

slika: Nova24TV

V uredništvu tednika Demokracija so pripravili poučen kratek posnetek, ki prikazuje realno stanje, kako se je na koronavirus odzval nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec.

Kako nas je bivši predsednik vlade pripravljal na koronavirus?

Neverjetno, a resnično. Tisti, ki se ima za najbolj zasluženega za zajezitev koronavirusa, je prav nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. In kaj je v svojem mandatu naredil za zajezitev virusa? Ne prav veliko!

  • 2. decembra 2019 je izjavil: “Na dolgi rok smo vsi mrtvi.” Njegova izjava je dobila pravi pomen z njegovim nepravočasnim ukrepanjem zaradi virusa Covid-19.
  • V petek, 21. februarja 2020, se v Italiji začne velik izbruh okužb s koronavirusom, Šarec je tačas v Bruslju. Dan kasneje, v soboto, 22. februarja 2o2o, v Italiji razmere postanejo že dramatične, zato Janez Janša zahteva sklic Sveta za nacionalno varnost.
  • V četrtek, 27. februarja 2020, o pozivih, da mora zapreti meje in aktivirati Civilno zaščito, Šarec odvrne: “Tisti, ki so pozivali k zaprtju meja, le širijo paniko.”
  • V ponedeljek, 2. marca 2020,: “Izjava, da se zdravniki bojijo virusa, je legitimna, ne prispeva pa k umirjanju javnosti.”
  • V četrtek, 5. marca 2020 Šarec izjavi: “Gre za lažne novice, prihajajo pa te lažne novice seveda iz političnih sfer, dobro znanih.” Medtem v sosednji Italiji že preštevajo mrtve, teh je toliko, da njihova trupla odvaža že vojska.
  • 8. marec 2020: Vlada pravi, da še ni čas za zapiranje vrtcev in šol. Aleš Šabeder, takrat minister za zdravje, na novinarski konferenci izjavi: “Splošno zapiranje vrtce in šol zaenkrat pri ocenah stroke in tudi sveta še ni potrebno.”
  • 11. marca 2020, zaradi izbruha virusa v Šmarjah pri Jelšah župan Matija Čakš ukaže zaprtje šol, minister za šolstvo dr. Jernej Pikalo pa naslednji dan, 12. marca 2020, napade župana na Radiu Slovenija, češ da “župani nimajo nobene zakonske podlage za zapiranje šol”.
  • 12. marca 2020, Šarec le pove, da bodo razglasili epidemijo – a ne zaradi zdravja prebivalstva. “Mi jo bomo razglasili zaradi lažje organizacije dela,” izjavi na novinarski konferenci.

Neumnosti Šarca je prekinil odstop njegove vlade. Še dobro! Drugače bi bila Slovenija lahko druga Italija!

MG


Povezane objave

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?