Google že pošilja podatke gibanja državljanov ⁉️

Posredovani podatki državam, bodo prikazani in obdelani podobno, kot jih trenutno spletni velikan uporablja za spremljanje prometnih zamaškov in merjenje prometa s pomočjo Googlovih zemljevidov.

Podatke o gibanju državljanov naj bi naročilo že več držav, od KitajskeSingapurja do Izraela.

Iz podjetja so še zagotovili, da v objavi ne bodo na voljo nobeni osebni podatki uporabnikov in upa, da bodo poročila pomagala pristojnim oblastem pri odločitvah o upravljanju s pandemijo covida-19.

Nadzor državljanov?

Iz Googlovega zdravstvenega oddeleka pa sporočajo, da bodo podatki o obremenjenosti lokacij izraženi v odstotnih točkah, ne v absolutnih številkah.

Potezam spletnih velikanov, ki so pripravljeni deliti lokacije svojih uporabnikov, ostro nasprotujejo aktivisti, ki menijo, da avtoritarni režimi koronavirus uporabljajo kot izgovor za povečanje nadzora nad državljani.

Google namenja 6,5 milijona evrov za za program zajezitve širjenja napačnih informacij

Cilj posebnega programa je širša uporaba obstoječih znanstvenih dognanj in omejitev širjenja napačnih informacij, zato je Google v četrtek napovedal, da bo 20 organizacijam, ki se ukvarjajo s preverjanjem resničnosti objavljenih informacij, trenutno predvsem o novem koronavirusu, namenil 6,5 milijona dolarjev. Cilj posebnega programa je širša uporaba obstoječih znanstvenih dognanj in omejitev širjenja napačnih informacij.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

V oddaji “Delovna akcija na POP TV” se ne pobrigajo niti za slovenski jezik?

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko