Asrenović poleg ostalega, sedaj draži še gondolo! In to za več, kot 100%!

Slika: Marprom

Saj ni res, pa je. Če Arsenoviću ni uspelo na redni seji, pa mu je uspelo na dopisni. Podražil je vožnjo z gondolo in to za več kot 100%.

Mariborski mestni svetniki so na dopisni seji potrdili nove cene prevozov s krožno kabinsko žičnico na Pohorju, potem ko so na zadnji redni seji kljub drugačnemu predlogu mestne uprave odločili, da bo ta še naprej ostala izbirna javna gospodarska služba. Arsenović je dobro zavedel svetnike, saj je za glasovanje o podražitvi izvedel kar dopisno sejo.

Kljub temu, da se je dopisna seja izvedla, se poraja vprašanje, ali je bil utemeljen razlog za sklic takšne seje. V 32.a členu je navedeno, da se dopisno sejo sejo skliče v izjemnih in nujnih primerih, ko ni mogoče sklicati redne seje oziroma izredna seja ni bila sklepčna, ali ko gre za zadeve manjšega pomena lahko skliče župan dopisno sejo. Dopisne seje ni možno sklicati za obravnavo odloka v prvi obravnavi. V primeru omenjene seje pa zagotovo ne gre za zadevo manjšega pomena, saj nosi finančne posledice za proračun.

Zagotovo se bo veliko govorilo tudi o tem, ali  je tak sklep, da se glasovanje o podražitvi gondole opravi na dopisni seji sploh nezakonit. Kot so dejali v Auerjevem LPR je nesprejemljivo, da se tako pomembne finančne zadeve sprejemajo na dopisnih sejah. Tudi svetniki stranke SDS so bili v večini proti podražitvam gondole. Poleg tega se je svetnikom SDS zdelo nedopustno, da se o podražitvah razpravlja na dopisni seji.

Dopisne seje se je udeležilo le 23 svetnikov, od tega je bila ena svetnica proti (Breda Čepe Vizjak  – SDS), ena ni želela glasovati (Tatjana Frangež – Levica). Kar 22 svetnikov, se seje ni udeležilo, prav toliko svetnikov je bilo za podražitev!

Za koliko se draži uporaba krožno kabinske žičnice?

Občutno se bodo podražile predvsem enkratne vozovnice, saj bo za povratno namesto šestih treba odšteti 16 evrov, za enosmerno pa namesto štirih deset evrov. Z dveh na sedem evrov se je podražila enosmerna vozovnica za mladino in starejše, povratna pa s treh na 11 evrov.

Mesečna vozovnica za odrasle bo po novem stala 36 evrov oziroma sedem evrov več kot po trenutnem ceniku, vozovnica za mladino, študente in starejše pa bo dražja za tri evre in bo znašala 26 evrov. Na novo so uvedli mesečno vozovnico samo za prevoz v dolino, ki bo za odrasle stala 24, za mladino in starejše pa 18 evrov.

Najbolj zvesti obiskovalci Pohorja ali pa tisti, ki na Pohorju živijo in dnevno odhajajo na delo v dolino oziroma delajo na Pohorju, bodo še naprej lahko kupili tudi letno vozovnico, ki bo za odrasle stala 288 evrov, kar je 38 evrov več kot doslej, nova vozovnica samo v smeri navzdol pa bo stala 192 evrov.

Na mariborski občini pa ob tem za svoje občane uvajajo subvencioniranje cene za nakup enkratne vozovnice. Mariborčani bodo tako za povratno vozovnico odšteli devet evrov, mladina in starejši 6,5 evra, za enosmerno pa šest oziroma 4,5 evra.

Tako Maribor postaja najdražje mesto v Sloveniji.

viri. Lokalec.si, N1, STA

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca