Bratuškova pravi, da za njeno črno gradnjo, ni potrebovala nobenih dovoljenj?

Alenka Bratušek, slika SAB

Vikend Alenke Bratušek dviguje veliko prahu. Tudi zato, ker je bil objekt postavljen na črno. Bratuškova se sedaj spreneveda, da objekt, v času, ko se je postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov.

V Sloveniji imamo torej novo zakonodajo, imenovano Bratušek. Ko je postavljala objekt, pravi, da za to ni potrebovala nobenih dokumentov. V obdobju, ko se je objekt postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov, je povedala in zavrnila vzporednice s primerom ministra Igorja Maherja iz časa njene vlade.

Po njenih besedah sta z možem zadeve začela urejati takoj, ko sta objekt kupila. Takrat sta namreč zahtevala vpis v kataster, ki je bil nato tudi izveden. “Ta objekt je v uradne evidence vpisan od leta 2004,” je dodala Bratušek.

Po poročanju portala Trma.si. je bil objekt legaliziran šele letos. Na vprašanje, zakaj potrebnih dovoljenj za legalizacijo nista z možem uredila že prej, pa je ministrica pojasnila, da interesa za to prej ni bilo, ker so objekt zelo malo uporabljali. 

objekt Alenke Bratušek, slika: Trma.si

Torej če poenostavimo. Narediš si vikend, brez dokumentov. Urediš ga tako, da je primeren za bivanje, a ker ga ne uporabljaš pogosto, ne zaprosiš za dovoljenje za legalizacijo. Na črno priklopiš še vodo in to je to? A Alenka seveda odstopila ne bo. Seveda ne. Ona je ministrica Svobode, njim je dovoljeno skoraj vse. 

Povezane objave

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

7 komentarjev

Cincamarinca 25. 08. 2023 - 10:39
Tudi jaz bom na črno postavla vikend. Me zanima koliko časa bo stal preden ga bo zgazil bager.????
resnisembil jaz 25. 08. 2023 - 10:09
Anton 25. 08. 2023 - 10:24
Mislim, da pretiravate in to kar precej. Pejte na južno obvoznico v Ljubljani, pa poglejte proti barju. Tam je na tisoče takih vrtnih vikendov, eni kar precej komfortni. Tu gre za čisto nevoščljivost.
Pepe Vasjebe 25. 08. 2023 - 12:57
Ja gre za nevoščljivost, se strinjam. Nevoščljiv sem, da samo eni lahko brez problema kršijo zakon, drugi se ga moramo pa držati. Nevoščljiv sem Šifilji, da ona lahko na črno zida moj sin pa sme, nevoščljiv sem Zokiju, ker njegovim sinovom ni treba pufe vračat, moj sin jih pa mora, nevoščljiv sem Golobu, ker je brez problema denar iz državne firme nakazoval svojim prijateljem na Balkanu in tudi v SLO (no saj SLO je celemu Balkanu lahko za vzgled, da se zna šta je to Balkan), jaz pa nobenega takega strica ali pa nečaka nimam, da bi meni denar nakazoval. Anton maš čist prav, gre za čisto navadno nevoščljivost!
tomven 25. 08. 2023 - 13:12
Odličen odgovor vsegliharju. Ko nimaš protiargumentov za neko trditev, je odgovor nevoščljivost. Nevoščljivi smo za kaj?... za tisto pasjo uto, Anton? Ne se hecati!
radames 25. 08. 2023 - 18:22
Tovariš Anton!!!! Bratuškova je politična funkcionarka, ministrica, bila je tudi predsednica vlade, zato se mora predpisov držati in se jim ne izogibati. Ljudem mora biti za zgled. Tovariš, tvoj post je vreden zgražanja in kaže na tvojo umazano, goljufivo dušo.
radames 25. 08. 2023 - 18:18
Tavarišica Bratuščkava,! Jest tud nism rabu nbenga davalejna, k sm u pejsku zidal grad.
Dodaj komentar