Čistke na RTV se nadaljujejo. Tako so se spravili na Valentina Areha.

Valentin Areh, slika: insajder

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Levičarsko vodstvo RTV še vedno na posamezna uredništva, novinarje in druge ustvarjalce programov stopnjuje pritiske, izvaja šikaniranja in posega v novinarsko delo. A tega jim nihče ne preprečuje. Še več tiho so tudi sindikati in novinarska združenja.

Družbenopolitični delavci so v celoti prevzeli RTV. Politično nastavljeno vodstvo, pod krinko nevladnikov, pa izvajajo neverjetno čistko tistih, kateri se ne valjajo v istem koritu, kot vladajoči! Kot pove Valentin Aheh, novinar s 33 letnimi izkušnjami je stanje na RTV neznosno.

Zaposleni na Panorami so deležni psihičnega nasilja, groženj in žalitev. Za grožnje z odpovedmi delovnega razmerja izbranim novinarjem ni nobene pravne podlage. Gre za očitno in grobo kršitev delovnopravnih institutov in zakonodaje proti tistim kolegom, ki vztrajajo pri spoštovanju programskih in profesionalnih standardov. Kljub temu delovne inšpekcije molčijo.

“Vodstvo RTV, naj bi kar prek elektronske pošte poslalo odločbo, da zame na javni televiziji nima več dela. Uvrstili so me na čakanje. Hkrati so mi preprečili vstop v službo in dostop do mojih osebnih stvari,” 

“Očitno vodstvo širi kadrovsko čistko tudi na tiste, ki nismo delali za oddajo Panorama. Kljub temu da imam doktorat znanosti in več kot 33 let novinarskih in uredniških izkušenj, z delom za POP TV, TV Slovenija, Associated Press Televison News, ZDF, CNN in za druge velike tuje medijske hiše,” pravi Valentih Areh za Slovenske novice.

Direktorica Ksenija Horvat trdi, da za novinarja Valentina Areha, nekdanji v. d. direktorja TV Slovenija ni dela.  Od njega naj bi celo zahtevali, naj pristane na 17 razredov nižjo plačo in začne delati kot novinar začetnik, (čeprav ima 33 let izkušenj na področju novinarstva, hkrati pa se mora odreči vsakršni tožbi zoper RTV.

Se bomo končno uprli zlem nameram, ki jih nad novinarji vrši vodstvo RTV?[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

Čunga Lunga 23. 01. 2024 - 13:22
Dokler se bo ProPlus napajal iz državnega Telekoma,je RTVS samo napajalnik za nevladnike. Tam pa po stalinistično,....
Dodaj komentar