Država ne da denarja za klimatske naprave v operacijskih dvoranah mariborskega UKC?!

Slika: Maribor24

Delo, ki ga opravljajo mariborski poslanci vladnih strank je enako ničli. Velikokrat se zgodi, da so poslanci v močni le v jeziku, kot pa pri dejanskem reševanju problemov. Eden takih primerov je poslanka vladne stranke LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ko je bila v začetku svojega mandata še kako glasna, pri zagotovitvi klimatskih naprav v mariborskem UKCju. A od države UKC ni dobil niti evra. Zagotavljanje klimatskih naprav so si zagotovili sami, tudi s pomočjo donatorjev. Koliko denarja pa je poklonila dotična poslanka?

Država ne bo dala denarja niti za klime v operacijski dvorani?

Na UKC Maribor ocenjujejo, da je v primerjavi z lanskim letom je situacija neprimerno boljša, a še vedno ni dosežen končni cilj. “Največje težave predstavlja predvsem klimatizirana ureditev operacijskih dvoran, kjer so bila pričakovana državna sredstva, a je bila prošnja zavrnjena. Odprtih ostaja še nekaj področij, tako so denimo še vedno brez klimatiziranih prostorov v kirurški stolpnici in na Inštitutu za fizikalno in rehabilitacijsko medicino,” pravijo v UKCju.

Donacije za klimatske naprave lahko donirajo tako fizične kot pravne osebe. Finančne donacije se lahko nakažejo na podračun UKC Maribor številka: SI56 0110 0603 0278 185 s sklicevanjem na številko: SI00 11061-8001-0002.

UKC Maribor medtem nadaljuje zbiranje donacij za izgradnjo klimatskega sistema, ki se je začelo lani. Doslej so zbrali slabih 25 tisoč evrov. “V letošnjem letu smo pričeli z deli na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter na Oddelku za perinatologijo Gre za klimatizacijo prostorov, ki so namenjeni pacientom – bolniške sobe, ambulante idr. Dela bodo zaključena konec junija oz. v začetku julija,” pravijo.

Sramotno za državo, da težkim razmeram v UKC Maribor, kot tudi v UKC Ljubljana ne nameni popolnima nič. Do kdaj bomo še poslušali leporečje mariborskih poslancev vladnih strank? Kdaj boste poslanci začeli delati za ljudi, ki so vas nenazadnje tudi izvolili na položaj?

M.G.

Povezane objave

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca

Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!