Eden najboljših igralcev Maribora zapušča Ljudski vrt!

Veliko je dilem, kateri igralci so v N.K. Maribor še pomembni, katerim novi trener še zaupa in katerih ne več. A dilem je za nekatere konec. Maribor zapušča eden od najboljših napadalcev.

Luka Zahović odhaja?

Konec je dilem. Napadalec Maribora Luka Zahović odhaja na Poljsko k ekipi Pogon, piše EkipaSN. O njegovi selitvi se je veliko pisalo že pred dnevi, a zdaj naj bi bilo že vse dogovorjeno. Vse skupaj se bozgodilo še pred nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu z Olimpijo.

Zahović je v dveh obdobjih za člansko ekipo Maribora odigral skoraj 200 tekem in dosegel 81 zadetkov v vseh tekmovanjih. Enega tudi v skupinskem delu lige prvakov v tisti nepozabni tekmi v Ljudskem vrtu proti Sportingu za izenačenje na 1:1. Luka je bil takrat star komaj 18 let.



Slika: facebook profil Luke Zahoviča

Za otroka Maribora bo to drugi odhod v tujino. Pred tem je med leti 2015 in 2017 nosil dres nizozemskega Heerenveena, a slovenski napadalec tam ni zadihal. Za prvo ekipo je zbral le osem nastopov, med strelce pa se ni vpisal. Ekipa Pogon trenutno v poljskem prvenstvu zaseda sedmo mesto, lani je bil na koncu mesto višje. Lovorike še nima, še najbližje je bila leta 1987 in 2001, ko je bila poljski podprvak. Tudi v pokalu je trikrat nastopili v finalu, a vselej ostal praznih rok (1981, 1982 in 2010). 

luki želimo v tujini obilo športnega zagona in sreče v novem klubu

MG


Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

1 komentar

dk 1. 10. 2020 - 11:46
Skrajni čas.
Dodaj komentar