Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

Srečko Hvauc

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Po kratki bolezni se je poslovil velik domoljub, Srečko Hvauc.

Bil je nekdanji poslanec DZ Republike Slovenije, nekdanji direktor Nigrada, član IO SDS, mestni svetnik občine Hoče Slivnica in nekdanji predsednik in član kulturnega društva Milke Zorec Hotinja vas.

Srečko Hvauc je bil velik domoljub, vedno pripravljen pomagati. Boril se je za pravico, čeprav je bila le ta včasih težko dosegljiva. Od leta leta 2004 do leta 2008 je bil poslanec v Državnem zboru. Leta 2011 je postal direktor mariborskega Nigrada. Bil je predsednik Podravske regije SDS in bil še vedno aktualni član IO SDS. Na letošnjih lokalnih volitvah je bil izvoljen za občinskega svetnika občine Hoče Slivnica.

“Član stranke  je bil vse od leta 2000. Leta 2004 je bil izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije. Kasneje je zasedal vodilna mesta v gospodarstvu. Na kongresu stranke SDS 2020 je bil izvoljen za člana IO SDS. Bil je tudi zelo aktiven v lokalnem okolju,” so zapisali v stranki SDS

Srečko Hvauc je bil dejaven tudi na kulturnem področju. Užival je ob domači glasbi, še posebej je rad zaplesal. Z ženo Miro sta bila člana FS Milke Zorec Hotinja vas, Srečko pa je bil tudi predsednik celotnega Kulturno umetniškega društva Milke Zorec Hotinja vas.

Od Srečka se poslavljajo številni prijatelji.

Pavel Rupar je zapisal: “Srečko, ob Bogu bo tvoja duša, prosi ga za naš uspeh, pot, ki jo mi še hodimo, pot, ki se je zate končala tako prezgodaj. Počivaj dragi prijatelj, počivaj.. Mir naj bo s teboj, naj duša tvoja spokojno biva v večnem življenju v zboru pri Gospodu. Joj, kako mi je hudo, Srečko moj, potrudil se bom, da se vidimo ponovno v veselju in objeti.. Počivaj, zdaj počivaj.”

Poslanec SDS, Zvone Černač je zapisal: “Vedno je bil nasmejan, dobre volje, a trden in pokončen v zagovarjanju tistega, kar je prav in pošteno. Štajerc od glave do peta. Zaupanja vreden. Počivaj v miru, dragi prijatelj. Iskreno sožalje vsem svojcem.”

Poslanec Franc Breznik je zapisal: Srečno na poti v neskončnost, ti dobra Štajerska duša

Od Srečka se poslavljajo tudi člani OO SDS Hoče Slivnica: “Srečko, počivaj v miru. Pogrešali te bomo, so zapisali.”

Na FB profilu stranke SDS so med drugi zapisali: “Srečko Hvauc je bil človek dobre volje in pozitivnega pogleda v prihodnost. Bil je trden in pokončen v zagovarjanju tistega kar je prav. Z njegovim odhodom je nastala praznina, ki jo bomo napolnili z bogatimi spomini.”

To je zadnja izjava, ki jo je Srečko Hvauc dal za naš portal, ko smo ga ujeli na srečanju stranke SDS v Bovcu

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)