Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

Polona Fijavž

Glede na to, da Polona Fijavž  za odgovorno urednico informativnega 1. programa TV Slovenija sploh  dobila zadostno podporo uredništva, se nekateri sprašujejo, kaj sploh še dela na mestu urednice.

Levi mediji Osrednji mediji so pred dnevi poročali o močni in celo plebiscitarni podpori novi vršilki dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa RTV Poloni Fijavž. A kot razkriva predsednik sindikata delavcev radiofuzije RTV (SDRS)  Tom Zalaznik Fijavževa ni prejela podpore uredništva. Očitno bi Siolu, ki je sanjal o plebiscitarni podpori nekdo, naliti čistega vina. A očitno je tako med levimi lažmi?

V zakonu o medijih je določen postopek, kako se izvoli odgovorni urednik. Polona ni bila izvoljena v skladu z zakonom. Ni mnenja uredništva o urednici. Zakon nič ne govori o v. d.-jih. Vse njene odločitve so nezakonite,” pa pravi Peter Jančič, ki je opozoril, da vodstvo pred njenim imenovanjem ni pridobilo mnenja uredništva, čeprav mu to nalaga zakon o medijih. Ta v 18. členu določa: “Pred imenovanjem ali razrešitvijo odgovornega urednika mora izdajatelj pridobiti mnenje uredništva, če ni v temeljnem pravnem aktu določen močnejši vpliv uredništva.”

Torej, po domače, da bo tudi Fijavževa razumela: “Če odgovorni urednik ni imenovan skladno s postopkom, je njegovo imenovanje nezakonito.”

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

2 komentarja

mapu 30. 09. 2023 - 12:58
Upam da se čimprej skrije v mišjo luknjo....
Vipavec 1. 10. 2023 - 23:18
Za fijavževo ste tudi sedaj zapisali preveč zakomplicirano nebo razumela
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več