Ministrica podelila 300 tisočakov prijateljici, njena mama pa pokasirala 21 tisočakov?

Sanja Ajanović Hovnik, zajem slike, RTV

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se spreneveda. Ne le njena sporna pot v New York, skupaj s sodelavkami, skrajno neverjetno je tudi podeljevanje skoraj 300 tisoč evrov podjetju njene prijateljice i še več. Njena mama si je vzela kar 7% provizijo, kot svetovalka za pripravo projektov in pokasirala 21.000 evrov. In zanimivo, vse skupaj je naveza propadle stranke SAB.

Doslej je ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik trdila, da je z razpisom, na katerem je IPES (Inštitut za preučevanje enakosti spolov), kjer je ustanoviteljica in zastopnica njena nekdanja poslovna partnerica in prijateljica Kaja Primorac, prejel 300 tisoč evrov, vse v redu. A kmalu obrnila ploščo.

Po razkritju, da je podjetje Smart center, v katerem je zdaj s Kajo Primorac solastnica tudi ministričina mama, prej pa je bila solastnica ministrica, pobirala sedemodstotno provizijo za pripravo dokumentacije, zdaj pravi, da je vse te sume prijavila in da bo razpis razveljavljen.

Če je neka organizacija, ki so ji pomagali pripravljati dokumentacijo, na razpisu prejela 300 tisoč evrov, to pomeni, da bi nekdanje podjetje ministrice, zdaj je solastnica njena mati, prejelo 21 tisoč evrov. Pomagali pa so po besedah ministrice dvem organizacijam,  torej bi lahko prejeli celo 42 tisoč evrov provizije piše Žurnal24.

No pri tem močno dvomimo, da bi ministrica prijavila KPK-ju svojo mamo, razen, če ji res ne gori pod nogami.

Povezane objave

Zala Klopčič razkriva kakšno levičarsko propagando vsiljujejo učencem na Gimnaziji Šentvid (2.del)

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

2 komentarja

mona lisa 30. 09. 2023 - 7:29
V tej vladi kradejo kot srake.
Darinka 30. 09. 2023 - 9:52
Ja, Luka Perš "kelnerce" so navajene na " trinkgelt " . Navada je železna srajca.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več