Golob vam bo povedal, kako hladno je lahko v vaših pisarnah.

Radi bi imeli hladno pisarno? V tej poletni vročini niti to ni več samoumevno. Temperaturo v vaših pisarnah vam bo dodelil kar sam predsednik vlade, Robert Golob.

Organi državne uprave, ki so upravljavci ali uporabniki stavb v lasti ali uporabi države, morajo v skladu s sklepom vlade zagotoviti, da se tam, kjer imajo vgrajen klimatski sistem, prostori praviloma ne hladijo na temperaturo, nižjo od 25 stopinj Celzija. Enako velja tam, kjer je mogoča samostojna regulacija notranje temperature prostorov. Je zapovedal Golob.

Vlada je tudi določila, da se v času med 18. uro zvečer in 7. uro zjutraj ter ob sobotah, nedeljah in praznikih prostorov ne hladi na temperaturo, nižjo od 28 stopinj Celzija. Ob tem je upravljalce stavb organov državne uprave prav tako pozvala, naj nemudoma pristopijo k hitrejšemu izvajanju ukrepov in naložb za učinkovito rabo energije in večjo rabo obnovljivih virov energije v svojih stavbah.

Sedaj pa zamislite, da bi tak ukrep nadziranja temperature uvedla vlada Janeza Janše. Si predstavljate pogrom nad takim ukrepom. Levi mediji bi pisali, da gre za fašizem, Zagotovo bi se glede tega kmalu zgodila nova Tarča in podobno. A ko take metode uvaja neka druga vlada, so levi mediji tiho kot riti.

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

2 komentarja

Bojan Pavelsek 8. 07. 2022 - 15:16
Ker mi v diktaturi (v času Janševe vlade) ni nihče ukazal ali svetoval, pričakujem poleg vseh dosedanjih nasvetov Holobove vlade, da mi povejo, kdaj grem lahko "srat na sekret". Kot je pred časom dejal, že upoštevam njegov nasvet. Dvakrat na teden ne jem mesa.
Tone 8. 07. 2022 - 15:44
Jebeš državo v kateri predsednik vlade določa kdaj bomo jedli meso kdaj bomo jedli kruh!! Močno se bojim,da ni na svetu države v kateri bi vlada odločala kako mrzlo ali toplo naj imajo!! Pod to vlado postajamo sramota demokracije!! Samo čakam,da bo Golob prepovedal več kot dvakrat tedensko na sekret,da se na ta način prihrani WC papir!?
Dodaj komentar