Janez Janša: “Slovenija ne bo odpirala novih migrantskih koridorjev!”

Slika: GOV

Kriza v Afganistanu, katero so zavzeli talibani se veča. Vse več domačinov skuša pobegniti iz države. To pomeni, da je Evropa pred novo migrantsko krizo?

JANŠA: “EVROPA NE BO ODPIRALA NOVIH MIGRACIJSKIH KORIDORJEV”

EU ne bo odpirala nobenih evropskih “humanitarnih” oziroma migracijskih koridorjev za Afganistan. Ne bomo dovolili, da se ponovi strateška napaka iz l. 2015. Pomagali bomo zgolj posameznikom, ki so pomagali nam med operacijo NATO  In članicam EU, ki varujejo našo zunanjo mejo. Če se proti Talibanom lahko v nekaterih delih Afganistana organizirajo in borijo ženske, se naj/lahko tudi moški. Ni dolžnost  EU ali Slovenije, da pomaga in plačuje vsakemu na planetu, ki beži, čeprav bi se lahko boril za svojo domovino,” je zapisal Janez Janša.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes sporočil, da ne želi sprejeti beguncev iz Afganistana. “Ne strinjam se, da bi v Avstrijo morali sprejeti še več ljudi, ampak ravno nasprotno,” je dejal v pogovoru za televizijo PULS 4, ki ga bodo predvajali drevi. V Avstriji je že več kot 40.000 državljanov Afganistana, kar je glede na število prebivalcev druga največja afganistanska skupnost v EU.

V AFGANISTANU SE KREPI ODPOR PROTI TALIBANOM

Potem ko so talibani prevzeli oblast v Afganistanu, se je ponekod že začel krepiti odpor proti njim. Med drugim so se v Pandžširju, ki leži severno od Kabula, začeli zbirati nekdanji pripadniki afganistanskih sil. Protitalibanske sile, združene v Nacionalni odporniški fronti (FNR), so sporočile, da je po prihodu talibanov na oblast v Pandžšir prišlo več tisoč ljudi. FNR vodi Ahmad Masud, sin slovitega poveljnika upornikov proti talibanski vladavini Ahmada Šaha Masuda, ki je bil ubit 9. septembra 2001. Zbrati želi devet tisoč mož za boj proti talibanom, so sporočili. Tiskovni predstavnik FNR Ali Majzam Nazri je povedal, da se pripravljajo na “dolgotrajen konflikt s talibani”, če jih ti ne bodo vključili v pogajanja o oblikovanju vlade. Piše Siol.

P.M.

Povezane objave

Tudi v Brežicah vznemirjeni zaradi novega migrantskega centra.

Izvedeli smo, kam z nacionalke odhaja Luka Svetina.

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več