Janković ne želi očistiti nesnago s spomenika domobrancev?

Ko gre za različne grobove, katerih je po Ljubljani veliko, Janković poskrbi le za svoje. Predvsem tiste partizanske, kjer so prisotni totalitarni simboli.

JANKOVIČU SE PACKANJE PO SPOMENIKIH OČITNO ZDI NEKAJ POVSEM NORMALNEGA?

 

Ljubljanski župan Zoran Janković se je pred državnim praznikom vseh svetih, ko se spominjamo umrlih, na socialnem omrežju Facebook pohvalil, da so pred 1. novembrom uspeli odpreti razširjeni del pokopališča Žale in razširjeno pokopališče Rudnik. Glede na vse novosti ima očitno Mestna občina Ljubljana dovolj denarja, da bi na Žalah obnovili tudi poškodovane oz. skrunjene spomenike.

Čeprav je Mestna občina Ljubljana skupaj v času Jankovićevega županovanja podjetju Žale d.o.o. nakazala več kot dva milijona evrov, sicer pa Žale vsak mesec iz proračunskega denarja z različnih naslovov prejmejo okrog 130 tisoč evrov (podatki dostopni na spletni strani Erar), pa revolucionarna simbolika na spominskih ploščah zamolčanih žrtev medvojnega in povojnega nasilja ostaja.

Zoran Janković, ki se rad pohvali s sloganom “Zoki dela”, vse težave in tegobe mesta, ki ga vodi od leta 2006, pozna do zadnjega kotička, zato je malo verjetno, da z grafiti, ki so skrunili spomin na omenjene žrtve, ni seznanjen. Očitno pa odstranitev dela neznanega vandala ni v njegovem interesu, čeprav se bliža praznih vseh svetih, ko se spominjamo vseh umrlih.

Jankovič, kateri sicer sam ne piše neumnosti na družbenih omrežjih, kot je stavek, SKUPAJ SMO NAJLEPŠE MESTO, bo moral storiti še marsikaj, da bo Ljubljana SKUPAJ najlepše mesto. Ne le zanj in njegove pajdaše, ampak za vse SLOVENCE. Trenutno pa je sramota na spodnji sliki predvsem njegova in od meščanov mesta Ljubljana.

P.M.

Povezane objave

Danes bo on 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Slovenec 33 30. 10. 2021 - 11:38
To je 100% logično, ker ne bo okupator oziroma poturica čistil pomnike domoljubom. Bi šel iz svojega koncepta
Dodaj komentar