Kučan v Šentjanžu, zavajal z lažnivim in manipulativnim govorom?

Po poročanju Dnevnika je bil nekdanji šef Komunistične partije Milan Kučan govornik med spominsko slovesnostjo Nemirna Mirnska dolina in Posavje 1941 v Šentjanžu. 

Kučan v Šentjanžu natrosil kup laži in zavajanj?

Očitno so spomini in partizanstvo še kako živi pri starem komunistu Milanu Kučanu, ki je tudi tokrat natrosil kup laži in manipulacij. A od starega udbovca smo takšnih ekscesov pač že vajeni. 

Kučan je v govoru, res presegel samega sebe. Očitno pa tudi verjame v vse manipulacije in laži, ki jih trosi. Pravi, da  današnje razmere zahtevajo, da znova jasno sporočimo, da se tudi danes nismo pripravljeni podrediti načinu vladanja sedanje oblasti, ki je Sloveniji tuj in da virus in epidemija ne opravičujeta posegov v ustavo, v pravni red, v človekove pravice. Pravi tudi, da Janeza Janšo podpirajo poslušni, lojalni ljudje, razporejeni z brezobzirnim zasedanjem ključnih kadrovskim točk, kjer se oblikujejo in izvajajo oblastne odločitve, politične, gospodarske in socialne. “Profesionalnost, strokovnost, stroka na sploh, celo zakon so pri tem drugotnega pomena,” pravi Kučan. Vladi pa očita, da ji je uspelo med Slovence vnesti razdor, celo sovraštvo.

[color-box color=”yellow”] Demokracija: “Sprevrženo je, ko zadrt vodilni komunist režima in ideologije, ki je v 20. stoletju pomorila najmanj 100 milijonov ljudi (kar je več kot nacizem in fašizem), govori o človekovih pravicah.”[/color-box]

Odgovor Kučanu so pripravili kar novinarji Demokracije, ki so med drugim zapisali: “Plebiscitarna odločitev ni bila nikoli naslonjena na medvojne komunistične zločine, povojne množične poboje, montirane procese, naročene udbovske umore v socialistični Sloveniji in sistematično kršenje človekovih pravic. Jasno je treba sporočiti, da ne želimo več ne komunizma in ne socializma ter da se njihovih krvnim in ideološkim naslednikom nikoli več ne bomo podredili, ker so prinašali in prinašajo samo zlo. Milan Kučan očitno sodi po delovanju sebe in sebi poslušnih. On že ve, kako se stvarem streže, mar ne? To govori človek, ki je kot šef globoke države še nedolgo tega celo na košarkarskih tekmah na sedežu za košem sprejemal svoje podložnike (od Mermala do Jankovića in Voljča ter mnoge druge). Kot mafijskega botra so ga prihajali pozdravljati, sprejemali njegova ustna navodila in pohvale.”

In staremu komunistu v odgovor še to:  Dovolj je, da preberemo nekaj poglavij knjige Jožeta Možene Slovenski razkol, pa bo vsakemu jasno, kdo je razklal Slovence!

 

Je privilegirana penzija v višini skoraj 5000 evrov, ki jo Kučan dobi vsak mesec še vedno vzrok, da stari “komunistični maček” stresa neumnosti?

P.M.

 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

6 komentarjev

Bogdan Kranjc 30. 10. 2021 - 13:58
Prvo aprilska Kučan nambo vrnil DEMOKRACIJO MENDA JEMISLIL NA UDBOMAFISKO DEMOKRACIJO.
Dada 30. 10. 2021 - 14:03
zDAJ MOŽAK, PRED TEM DVAKRATNI PREDSEDNIK sLOVENIJE IN pRVI PREDSEDNIK. Vsi v SDS, se mu lahko klanjate, vse vas je dal v koš po pameti. V kandidaturi mi tudi Joe Pucnick ni bil kos. Kakšen palček je proti njemu šele Janša. JANŠA TUDI NIKOLI NE BI UPAL KABDIDIRATI, 1. SIGUREN PORAZ 2. ABLAST, ABLAST JE POMEMBNA. Kučan je povedal , kar že vrabci čivkajo v EU. Enak problem kot Poljaki, Janša pa ne zmore biti človek, še manj kulturen v dialogi, še najmanj pa upošteva Ustavo in zakone. Nič novega.
Viktor Hribar 30. 10. 2021 - 17:14
Vse kar reče Dada je treba vzeti kot Ne-ne!
Aresnica 31. 10. 2021 - 14:04
Fantek ho,ho,ho - teb se že kisa_ ali si plačana leva ovčka ali pa sodelovec SLOmafijskotajuskega omrežja - tretje opcije ni. ___________________ Lep pozdrav
Viktor Hribar 30. 10. 2021 - 17:19
Milan Kučan star komunistični maček. Halo tako žalite mačke v Sloveniji. On ni noben star komunistični maček ampak navaden star komunistčen pezde! Ubogi mački, že tisti kup zlobe, ki je letos po odločitvi bitastih in zlobnih dobilo Ježkovo nagrado, ži tisto vas matra in gnjavi, potem pa še tale primerjava s tem pezdetom. Res se mi smilite!
Katarina 31. 10. 2021 - 12:42
Me pa res zanima, kdo se skriva pod psevdonimom DADA! Ali je provokator, ali pa zadrt star udbovec, ki žiivi še v letu 1945.
Dodaj komentar