Javno mnenje. Po Parsifalu SDS gor, Svoboda dol, v parlament Ruparjev Glas upokojencev

Najnovejša javnomnenjska raziskava agencije Parsifal, ki je bila izvedena med 4. in 9. septembrom kaže, da če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagala stranka SDS.

 

Na vprašanje “Katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo?” 22,5 odstotka vprašanih odgovorilo, da bila to stranka SDS. Na drugem mestu bi se znašlo Gibanje Svoboda z 20 odstotki glasov, na tretjem pa Nova Slovenija z 7,3 odstotka glasov. Vladni stranki SD z 5,6 odstotka glasov in Levica z 4,9 odstotka glasov bi zasedli četrto in peto mesto. Parlamentarni prag pa bi dosegel tudi Glas upokojencev Pavla Ruparja, ki bi prejel 4,9 odstotka glasov.

 

12,9 odstotka vprašanih ni prepričanih za koga bi volili, 11,8 odstotka pa je takšnih, ki sploh ne bi šli na volitve, če bi bile to nedeljo. 5,3 odstotka je takšnih, ki bi svoj glas zaupali neki drugi stranki, 4,6 odstotka pa je takšnih, ki ne bi volili nobene izmed političnih strank.

 

Med opredeljenimi volivci je razlika med stranko SDS in Gibanjem svoboda še večja. Med opredeljenimi volivci je vidna precejšnja razlika med prvo in drugo uvrščeno stranko. SDS bi namreč dobila 34,5 odstotka glasov, Gibanje Svoboda 30,6 odstotka glasov in NSi 11,2 odstotka glasov. Koalicijska stranka SD bi prejela 8,6 odstotka glasov, koalicijska Levica 7,6 odstotka glasov, Glas upokojencev Slovenije Pavla Ruparja bi prejel 7,5 odstotka glasov.

Vir: Nova24TV

 

 

 

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

2 komentarja

mona lisa 10. 09. 2023 - 2:26
Golob teče zadnji krog.
Ferlič Milan 10. 09. 2023 - 11:11
Odletel bo s polomljenimi letancami😁
Dodaj komentar