Vrečkova uredila državljanstvu človeku, ki noče govoriti slovensko in kritizira državo Slovenijo?

Goran Injac, slika radio Študent

Mesto umetniške vodje Slovenskega mladinskega gledališča (SMG), zaseda človek, ki ne zna slovensko in še več, kritizira državo Slovenijo. To je Goran Injac!

 

Kako je to mogoče? Goran Injac je Srb, ki ne govori slovensko, za povrhu pa je še umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča, ki kritizira Slovenijo. Je pa zanimivo. Po zaslugi Aste Vrečko je pridobil slovensko državljanstvo po postopku t.i. Izredne naturalizacije, kar pomeni pridobitev državljanstva z lažjimi pogoji.

 

“In pravi, da ne zna slovensko, ker mu ves čas kažemo, da ni zaželen. Očitno mu to kažemo s tem, da je lahko direktor slovenskega gledališča. Blagor ubogim na duhu …”, je eden izmed komentarjev, ki se usul v zvezi z vsebino intervjuja Gorana Injaca za Mladino izpred treh let.

 

Je pa zanimivo. Ravno ta Srb, ki ne zna niti jezika, oziroma noče govoriti slovenko, je državljan Slovenije in ne boste verjeli, celo umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča, ki kritizira državo, od katere je dobil državljanstvo. Ampak na kakšen način je državljanstvo dobil?

 

“Dobil sem enakost, na isti upravni enoti, kjer so me leta diskriminirali, me odpošiljali, me je zdaj pričakala prijazna gospa z besedami: »Dobrodošli!«. Me popeljala v sobo, kjer sem prisegel in nato so mi v eni uri uredili vse, kar sem potreboval, brez stalnega prebivališča sem dobil potni list, s srbskim naslovom, s katerega sem odšel pred 25 leti. Uslužbenci so postali prijetni ljudje. Pomislil sem: ‘Sanjam. Nisem več nevarnost. Nisem grožnja. Jaz sem zdaj »naš«.’ Vse to je na hitro uredila ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je  uporabila inštitut izredne naturalizacije, piše Dnevnik.

 

 Zakonska možnost izredne naturalizacije omogoča pridobitev slovenskega državljanstva posamezniku, vendar le, če ta prinaša državi koristi na določenem področju družbenega življenja: znanstvenem, gospodarskem, kulturnem, nacionalnem ali podobnih. Je torej kritiziranje države, ki je Goranu dala državljanstvo in nepoznavanje in govorjenje slovenskega jezika razlog za državljanstvo?

 

 

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

15 komentarjev

mona lisa 10. 09. 2023 - 5:13
Slovenci smo res hlapci ker to dopuščamo.
Bojan Horvat 10. 09. 2023 - 8:07
Oba izgnati.
plavi-mil 10. 09. 2023 - 10:50
Babja grdoba izdajalska, tudi tebe bo karma doletela.
Dromla 10. 09. 2023 - 11:17
Zakaj je pa hotel državljanstvo Slovenije, če sovraži Slovenijo?! In zakaj mu smrklja za kulturo, Asta Vrečko Takemu sovražniku, uredi državljanstvo!?
Oliva 10. 09. 2023 - 21:44
Zato, ker je udbovska dekla velika sovraznica Slovencev. Morali bi jo postaviti pred z.. Prava sadistka je, ker se naravnost norčuje iz nas. Na bruhanje mi gre, ko jo vidim.
piko8 10. 09. 2023 - 11:25
Leteča podgana robert golob je KATASTROFA za Slovenijo in zelo nevaren za Slovenski narod 🦇🦇🦇🦇🦇🫎🫎🫎🫎👹👹👹👹👹
Miso 10. 09. 2023 - 13:45
SRAMOTA, kaj vse se dogaja v naši prelepi Sloveniji....
Sany 10. 09. 2023 - 14:37
Ni nobenga reda vec
karies 10. 09. 2023 - 15:33
grozljivka kaj nam dela skodo tale rdeca levicarska politkomisatka in komunisticna fundamentalistka ali talibanka rdeca vrecka
Vipavec 11. 09. 2023 - 1:30
Saj ste jo izvolili sedaj pa molčite in trpite ali pa uživajte v svobodi.
Pečen Bor 11. 09. 2023 - 7:13
To je korupcija. Kje je pilicija da razišče ta primer. Aja sem pzabil da so policisti tudi njihovi.
Zlatko Trebovšek 11. 09. 2023 - 9:30
Tale vlada z njenimi ministri nas tišči na dno brezna.
Dizzy Spellbound 12. 09. 2023 - 13:14
Žalostno, sramotno in zaničevalno do slovenščine v Sloveniji, da lahko umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča, ki kritizira Slovenijo to funkcijo, brez konsekvenc, upravlja še naprej. Malo za osvežitev spomina: kdo v Sloveniji vodi dve največji mesti: Ljubljano in Maribor ???? Počasi postaja Slovenija : Severna Srbija .....
Dooku 13. 09. 2023 - 4:21
Oh ne, kritizira slovenijo....avbe..
BOBUBOB 14. 09. 2023 - 1:55
Imamo tudi ravnatelje OŠ, ki ne govorijo slovensko. Da ne govorim o ostalih organih te t.i. osamosvojene t.i. države. Zakaj se čudimo, saj smo jih izvolili?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več