Je mariborski mestni avtobus številka 17 namenjen le Hrvatom?

slika je simbolna, slika Maribor24

V naše uredništvo smo dobili zanimivo elektronsko pošto, kjer nas je bralec opozoril, da je na električnem avtobusu številka  17, ki vozi iz Ribiškega sela do Studencev, vse napisano le v hrvaškem jeziku.

Mestna občina Maribor in občinsko podjetje Marprom, ki skrbi za avtobusne povezave po mestu Maribor, očitno bolj slabo skrbita za soje občane. Oziroma, lahko bi rekli celo, da nekateri avtobusi niso namenjeni Slovencem, saj so vi napotki na avtobusu, napisani le v hrvaškem jeziku. 

Seveda je to ne samo nezaslišano, ampak tudi kaznivo, saj je zakon o rabi slovenskega jezika jasen. 20 člen zakona o javni rabi slovenščine pravi: “Javni opozorilni napisi, pisna ali govorna navodila, informacije in razglasi v Republiki Sloveniji so v slovenščini, kjer je to potrebno ali običajno, pa tudi v drugih jezikih.” 

Verjamemo, da hrvaški, ali če želite srbski jezik, dobro pozna župan Arsenović, je pa zato navodila v slovenskem jeziku, dolžen zagotoviti svojim občanom, da se ne bodo v novih električnih avtobusih vozili s hrvaškimi napisi in navodili.

Povezane objave

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

1 komentar

Zlatko Trebovšek 7. 03. 2024 - 13:57
Če je župan čerapan,je pač tak kot je.
Dodaj komentar