Je podpredsednica DZ Nataša Sukić, storila kaznivo dejanje?

Ilegalni migrant priklenjen z Natašo Sukić, zajem slike TV Slovenija

Člani iniciative prosilcev za azil in podpornih organizacij so ob napovedanem vračanju dveh prosilcev za azil na Hrvaško zahtevali, da vlada to prepreči. 

Prosilca za azil Ghislain Murinzi in Youssef Elalaoui sta bila v četrtek obveščena, da ju bodo slovenski organi vrnili na Hrvaško. Odločba je bila včeraj pravnomočna in migranta bi policisti morali vrniti na Hrvaško. A se to, ni zgodilo. Čeprav bi se moralo. Ravno nespoštovanje odločb, oziroma preprečitev izvršitve uradnega dejanja, je očitno tisto, kar ne velja za Slovence, očitno tujci s tem nimajo težav.

Poslanka Levice Nataša Sukič, ki je celo predsednica Državnega zbora, pa se je v podporo prosilcema za azil, ki ju čaka vračilo, nanj kar priklenila. Poudarila je, da je svoboda ena sama in nedeljiva in mora tako veljati za vse, še posebej pa za najranljivejše skupine, kot so prosilci za azil. A očitno si ona zakon razlaga po svoje. Preprečitev izvršitve uradnega dejanja uradni osebi je namreč kaznivo dejanje. 302 člen kazenskega zakonika namreč pravi: “Kdor s silo ali z grožnjo, da bo neposredno uporabil silo, prepreči uradni osebi uradno dejanje, ki ga je nameravala opraviti v okviru svojih pravic, ali jo na enak način prisili, da opravi uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do dveh let.”

Očitno so Slovenci v svoji državi, drugorazredni državljani?

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

6 komentarjev

Golaž 20. 05. 2023 - 4:01
o kakšnem kaznivem dejanju lajnate janševi poukeljni......mi lahko kdo prilima sliko na kateri se sukička upira policistom ali kakeršnem koli nasilju.........
janez 21. 05. 2023 - 1:42
Viš golaž, ko se je pripela za izvoz bi morali deportirati na Balkan tudi Sukićko, kamor spada.
AOMORI 21. 05. 2023 - 6:53
Tebi jih je treba "prilimati" nekaj okoli ušes, ne pa sliko Sukičke.
mona lisa 20. 05. 2023 - 5:13
To ni vprašanje ampak dejstvo. To je kaznivo dejanje zaradi katerega bi morala Sukička izgubiti poslansko imuniteto in kaznovana. Biti izgnana iz politike. Za vedno.
janez 21. 05. 2023 - 1:38
Zamujena prilika, da bi deportirali tudi Sukićko. Škoda.
Metod Kvargl 22. 05. 2023 - 1:29
Jezus negi, kaj si ni izmislila?! Uradne osebe ja lahko počnejo vse, kar se jim zahoče, da zadovoljijo svoj ego...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več