Kako je s koronavirusom po svetu? Koliko je okuženih po državah?

Cel svet se ubada s koronavirusom. Najhuje od evropskih držav je v Ialiji, a Slovenija je (če gledamo po število prebivalcev) na šestem mestu!

Koronavirus po svetu!

Kitajska je danes zabeležila le en domač primer okužbe s koronavirusom, a tudi 20 primerov pri ljudeh, ki so prišli iz tujine. Oblasti se že bojijo, da bi ti uvoženi primeri lahko ogrozili napredek, ki so ga naredili v boju za zajezitev virusa, zato strogi omejevalni ukrepi ostajajo zaenkrat v veljavi.

V ZDA zaradi novega koronavirusa tudi večja prodaja orožja. Naval na trgovine zaradi pandemije novega koronavirusa v ZDA ne velja le za razkužilna sredstva in toaletni papir, ampak se Američani obilno zalagajo tudi z orožjem in strelivom. Zakonite trgovine z orožjem po ZDA poročajo o dolgih vrstah kupcev.

V italiji je pri V članskem moštvu nogometnega kluba Valencia okuženih kar 35 odstotkov oseb, ki so bile v Milanu, kjer je Valencia 19. februarja odigrala prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Atalanti. Nihče sicer nima simptomov bolezni covid-19, vsi so v samoizolaciji.

Državni minister oziroma vodja vlade v Monaku Serge Telle je pozitiven na novi koronavirus. Monaška vlada je sporočila, da je v dobrem zdravstvenem stanju in je v karanteni na svojem domu. Gre za deveto okužbo v državici z 39.000 prebivalci.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo danes dopoldne izvedla videokonferenco s svojimi članicami in drugimi relevantnimi nogometnimi deležniki. V luči pandemije novega koronavirusa bodo razpravljali o usodah evropskih ligaških tekmovanj, letošnjega evropskega prvenstva, bržčas pa bo po njej jasno tudi to, kako bo z nacionalnimi prvenstvi.

Število okuženih po državah:

Kitajska – 81.000
Italija – 27.980
Iran – 14.991
Španija – 9942
Južna Koreja – 8320
Nemčija – 7272
Francija – 6650
ZDA – 4661
Švica – 2330
Združeno kraljestvo – 1553

OPOZORILO! Število obolelih za koronavirusom narašča. Spoštujte ukrepe in ostanite doma!

MG


Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.