Karlova nespodobna evakuacija šestih slovenskih vojakov iz Iraka?

slika;: Nova24.tv

Karl Erjavec, večni (nesposobni) minister vseh dosedanjih vlad in človek, kateremu so ljudje na zadnjih parlamentarnih volitvah namenili pičlin nekaj več, kot 300 glasov.

Karel Erjavec sremota slovenske obrambe?

Da je prvorazredna sramota, ko Šarec na mesto obrambnega ministr postavi človeka, ki mu volilci ne zaupajo, ni v naši politiki nič novega, saj je na mestu ministrice tudi Alenka Bratušek, ki ima isto napako, volilci jima ne zaupajo.

Kot piše Svet24 se je Erjavec obnašal tako, kot bi delil karte za partijo taroka, v talonu ostane šest kart, ki jih ne sme videti nihče. Enako velja za šest vojaških specialcev, ki jih je Slovenija poslala v bazo na sever Iraka. Njihova imena so državna skrivnost. O njihovem delovanju naj bi politični in vojaški vrh odločala diskretno, daleč od oči javnosti.

Evakuira se nemočne in uboge civiliste, ne pa izurjene pripadnike specialne enote Slovenske vojske. Da ne bo pomote, vojaki seveda niso nič krivi a je bil ta ta velik medijski pomp, ki ga je posebej zganjala televizija POP TV popolnoma neprimeren. Druga stvar, kar sremoti ministra Erjavca pa je ta, da niso bili sposobni evakuirati 6 vojakov. Očitno vodstvo Slovenske vojske – vrhovni poveljnik predsednik Borut Pahor, Ministrstvo za obrambo z ministrom Karlom Erjavcem načelu in Generalštab Slovenske vojske z generalmajorko Alenko Ermenc na čelu ni sposobno organizirati niti potovanja za 6 vojakov nazaj v Slovenijo. Ja, prav ste slišali, v logistiki Slovenske vojske se zatakne pri premiku 6ih vojakov, ne 600 ali 6000 ampak šestih, kar piše tudi na Facebook strani Altright.si.

Orambnemu ministru Karlu Erjavcu v torek in sredo iz slovenske misije v Iraku uspelo narediti (ne)spodoben politični šov za dnevne potrebe. Temu so veliko prispevali tudi 24ur, Večer, Svet na kanalu A in podobni izbranci leve politike. Slovenija se je za evakuacijo šestih vojakov iz Iraka odločila po iranskem raketnem napadu, v katerem je bila napadena tudi baza v Erbilu, v kateri so bili nastanjeni. Temu dogodku nasprotuje sedaj tudi Marijan Šarec, ampak, ali ni za vse skupaj to malo prepozno?

Politčni show Erjavca je očitno uspel, vse za dobro reklamo! Do kdaj bo še toko?

MG

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!