Migranti iz azilnega doma Vič priznali: “Slovenija je dobra za počitek na tem potovanju, ker dobiš vse zastonj!”

Slovenija je država, ki je očitno zelo bogata, z ostankom denarja pa skrbi za tuje ljudi. Tako nekako bi tujci dobili občutek, ko bi prvič prišli v Slovenijo.

Hrana, postelja in vse ostalo migrante ne stane nič! 

A vseeno to ni daleč od resnice, razen da nismo bogati. Znamo pa bolj, kot za lasten narod poskrbeti za tujce. Francoski portal InfoMigrants je pripravil serijo člankov o dogajanju v Sloveniji, v katerih se med drugim zgražajo nad polomljenimi ograjami na južni meji in slovenskimi patruljami, ki si na zahodni meji prizadevajo zadržati migrante v Sloveniji. So pa obiskali tudi azilni dom na Viču, kjer so se pogovarjali z migranti in ugotovili, da se ti tam na račun davkoplačevalcev spočijejo, nato pa jih 90 odstotkov “izgine” oz. pot nadaljuje proti Nemčiji, Avstriji in tudi Franciji. Migranti, ki so v slovenskem azilnem domu, pravijo, da jih postelja, hrana in vse ostalo ne stane nič, zato se je dobro tu malo spočiti. No, stane pa slovenske davkoplačevalce!

Od januarja je približno 90 odstotkov ljudi, ki smo jih gostili na Viču izginilo. Večinoma odhajajo v Nemčijo, v Avstrijo in tudi v Francijo.” Azilni dom je sicer popolnoma napolnjen: “V nekaterih mesecih imamo manj ljudi, v drugih mesecih pa malo več; trenutno je 185 ljudi v centru.” Prav takšna rotacija migrantov je razlog, da se v Sloveniji ne pojavlja več neformalnih naselij migrantov oz. taborišč, kot v nekaterih drugih državah.” je za Novo24TV povedala uslužbenka azilnega doma Tina Kotar.

In ko se sprašujemo zakej ni namenjenaga več denarja za socialo, pokojnine, reveže, se spomnite tega članka in odgovor vam bo takoj znan.

 

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!