Na obletnico ukinitve urada za demografijo, v Mariboru okrogla miza o demografiji.

slika je simbolna

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Urad za demografijo je oktobra 2020 ustanovila vlada Janeza Janše, delovati pa je začel jeseni 2021, s sedežem v Mariboru. A ga je Golobova vlada nerazumno ukinila.

Demografija je v Sloveniji pomemben pojem že vrsto let. Saj so rojstva začela upadati. Še vedno imamo v Sloveniji več smrti, kot rojstev, kar je zaskrbljujoče.

Janez Janša se je ob ukinitvi urada odzval na twitterju. Navedel je, da je staranje prebivalstva ob nizkem številu rojstev največja strateška grožnja prihodnosti Slovenije, ukinitev urada za demografijo pa opisal takole: »Kot da bi tik pred največjo nevarnostjo požarov ukinili gasilce.«

Prav zato bo v Mariboru, v ponedeljek 17. julija okrogla miza na temo demografije. “Slovenija že več kot štirideset let ne zagotavlja takšnega števila rojstev, ki bi zagotavljalo obnavljanje prebivalstva. Demografsko vprašanje je zato eno najbolj ključnih področjih za naš nadaljnji razvoj. Namesto, da bi področje demografije umestili na področje najvišje politične ravni, je Golobova vlada pred letom dni ukinila Urad za demografijo,” so zapisali v SDM, organizatorji te okrogle mize. Na njej bodo sodelovali:

-ZVONE ČERNAČ, poslanec Državnega Zbora RS in nekdanji minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo RS

– ALENKA FORTE, dr. med. specialist interne medicine, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje

– ASMINA OPEC VÖRÖŠ, svetnica v Državnem svetu RS in direktorica Inštituta za demografijo

Pogovorno omizje bosta moderirala predsednica SDM Maribor Maša Medved in predsednik podravske regije SDS Izidor Jelenc.

Neposredni prenos z okrogle mize samo na portalu e-maribor.si[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?