Nastala je priredba pesmi Hej brigade, kot odgovor na čaščenja Tita na TV Slovenija

Medtem ko so se lahko gledalci javne televizije RTVS na zadnji dan starega leta ob prehodu v novo leto naposlušali hvalnice Titu in nekdanji Jugoslaviji, so na Prvi TV, pesmi Hej brigade, dodali povsem novo besedilo.

Priredbo znane partizanske pesmi Hej brigade, sta naredila župnik Janez Turinek, ki je pesem odlično zapel, in znani harmonikar in voditelj oddaje Ob sodčku s harmoniko, Jernej Brilej. Tako je pesem nastala na odgovor naše nacionalne televizije, ki je ob drugi uri zjutraj, v prvih urah novega leta slavila Tita in Jugoslavijo.

vir/video: Nova24TV

Povezane objave

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

4 komentarji

Dado 3. 01. 2024 - 9:33
Sem mislil, da ste se zmotili (kar definitivno ne bi bilo prvič), ko ste napisali Prva TV, ampak sem preveril in dejansko obstaja Prva TV?!? Eni očitno ne vedo kam bi z denarjem, da potem naredijo takšno "televizijo"... Ko dejansko misliš, da nižje od Nore24ur ne gre, se potem zgodi to...
Čunga Lunga 3. 01. 2024 - 12:44
To je za levičarje,da ne bodo sami tam globoko doli.
dk 4. 01. 2024 - 1:22
Hej, brigade bežite in se v luknje poskrijte, za rdeče strahopetce in morilce ni prostora pri nas, saj SDS osvobodila bo nas.
Dado 4. 01. 2024 - 2:47
Verjamem, da vam je to še sedaj po skoraj 80ih letih molitev pred spanjem, ne? Saj se mi smilite res. Da morate živeti s toliko sovraštva v sebi.... In potem še verjamete, da nas bo rešila najbolj nazadnjaška in zahrbnta stranka...
Dodaj komentar