NESREČA! Helikopter v električne žice! (VIDEO)

Pri Brestanici je med urjenjem na vojaški vaji Jadranski udar helikopter Eurocopter Tiger udeležene zavezniške države okoli 11. ure poškodoval daljnovod.

Nesreča vojaškega helikopterja

Na teren se je že odpravila komisija za preiskovanje letalskih nesreč ministrstva za obrambo, je še povedal predstavnik Slovenske vojske Jani Krošelj. Helikopter pripada španski vojski. Kot je za ePosavje dejal eden od očividcev, je slišal močan pok, nato pa je videl, kako je pilot uspel dvigniti helikopter, preden bi zadel cesto med mostom in križiščem z glavno cesto. Nesreča naj bi se po poročanju portala zgodila v bližini gostilne Pečnik.

O dogodku je bil obveščen tudi obrambni minister Matej Tonin, ki je na družbenem omrežju zapisal, da je govoril z glavnim preiskovalcem in da bodo javnost obvestili, ko bodo znani prvi zaključki.

Na kraj gre skupina za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Republike Slovenije, ki bo dogodek preiskala. Ta skupina je tista edina pristojna, ki gre tja in nam da prve informacije, sicer do končane preiskave več informacij ne morejo dati,” je za ePosavje.com povedal tiskovni predstavnik Slovenske vojske Marjan Sirk.

[color-box color=”yellow”] Helikopter je zasilno pristal, da po dosedaj znanih podatkih ni nihče fizično poškodovan, nastala pa je škoda, ki jo ELES odpravlja,[/color-box]

P.M.

Povezane objave

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije