Neverjetno! Stranka SD prodaja “svojo” famozno vilo na Levstikovi 15.

"Ukradena" judovska vila

Stranka SD zaradi svojega dolga1.5 milijona evrov prodaja svojo vilo na Levstikovi 15 v Ljubljani. Kaj bo rekla židovska skupnost?

Famozna vila, kjer so imeli sedež Socialni demokrati se prodaja. Vilo, ki je dolgo razburjala mnoge, je v last stranke SD prišla kmalu po osamosvojitvi Slovenije, ko se je z menjalno pogodbo odpovedala prostorom na območju tedanje skupščine – del stavbe današnjega parlamenta, oziroma za poslopje nekdanjega CK Zveze komunistov Slovenije. Tudi tiste prostore so komunisti takrat po vojni dobesedno ukradli, oziroma, kot so takrat dejali zaplenil v splošno dobro.

Famozna vila Nastala je po načrtih arhitekta Josipa Costaperaria in leta 1931 prešla v last trgovske družine Moskovič. Podjetje Brata Moskovič, ki ga je po smrti brata Roberta vodil edini lastnik Feliks je bilo še leta 1939 eno največjih trgovskih podjetij z usnjem, strojarskimi maščobami, strojili in uvoženimi kožami v tedanji Dravski banovini.

Zaradi dolga stranke SD, ki naj bi po neuradnih informacijah Dela presegal 1,5 milijona evrov, so na torkovi seji predsedstva stranke obravnavali vprašanje odprodaje vile na Levstikovi 15, kjer domuje Inštitut 1. maj, ki sta ga ustanovila bivši generalni sekretar Klemen Žibert in predsednica Tanja Fajon. Ker inštitut plačuje visoko mesečno najemnino, so se pojavili sumi, da gre za obvodno financiranje stranke.

Stavba se bo tako prodala. Čeprav za vilo v bistvu stranka ni plačala niti evra. Prevzem vile Moskovič je bil sicer izvršen pravno legalno, vendar po načelih revolucionarnega prava povojne Jugoslavije, ker ne ustreza današnjem videnju pravičnosti. Na stranki SD ni za to nikomur mar.

Glavno da bo denar za nove “neumnosti” stranke, kjer nam še do sedaj niso povedali kako v 30-ih dneh do specialista.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.