Tako kadruje Tanja Fajon. Za veleposlanike izbrala (le) svoje ljudi?

Tanja Fajon in Milan Kučan, slika Nova24TV

Saj ni res pa je. Očitno se pri Socialnih demokratih ne zavedajo niti več, kaj je to strokovnost, da nastavljajo svoje ljudi na pomembna in dobro plačana državniška mesta?

Vlada je po informacijah N1 prejšnji teden potrdila prvi paket veleposlanikov, ki bodo v tujino odšli letos. Med njimi je več najbližjih sodelavcev zunanje ministrice Tanje Fajon. Torej bo kvota članov stranke SD odlično zastopana? Najbolj absurdno je pri vsem skupaj to, da gre a veleposlanika tudi  soprog ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel, Tadej Rupel.

Tu so dame in gospodje, veliki izbranci Tanje Fajon, ki odhajajo na dobro plačana delovna mesta:

-Državna sekretarka na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) Sanja Štiglic, ki naj bi odšla na čelo slovenskega veleposlaništva v Londonu,

–  Generalna sekretarka zunanjega ministrstva Renata Cvelbar Bek, ki je bila pred leti veleposlanica v Madridu. Tokrat se ji nasmiha veleposlaniško mesto v Parizu,

– Šef kabineta ministrice Tanje Fajon Aleš Balut naj bi odšel za veleposlanika v Prago,

– V Madrid, odhaja tudi  Tadej Rupel, ki pa e je soprog ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel. Prevolnikova spada v kvoto Gibanja Svoboda.

– Za vodjo posebne misije za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu Združenih narodov imenovala Samuela Žbogarja.

Se na naslednjih volitvah obeta veli padec stranke SD, ko tako pridno “rihta” službice svojim izbrancem?

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

Niko Rus 23. 02. 2024 - 9:39
FAJON ve da odhaja . Kot šefica stranke SD in šefica zun.ministrstva se je popolnoma osramotila, pokazala vso neznanje in hinavščino in brutalno pokvarjenost. Od njenih načrtov, načrtov in načrtov... - se je izkazalo da ni nič. Kar je prej počela prejšnji vladi, vso nagajanje, tožarjenje in laganje v Bruslju - je sedaj z obrestmi pokasirala sama. Vprašanje je le , ali se bo packa uspela samokandidirati na kakšno komisarsko mesto- kot Alenka Bratušek , ki je nato sramotno pogrnila na zaslišanju.
Dodaj komentar