Nogomet, velik krivec za katastrofo s koronavirusom v Italiji in Španiji?

Takrat, ko se razsežnosti koronavirusa pri nas še nismo zavedali, je bilo v Italiji že hudo, še posebej v središču izbruha v Bergamu.

Nogomet kriv za veliko okuženost?

Župan Bergama Giorgio Gori je priznal: “Ta nogometna tekma je bila biološka bomba, ki je eksplodirala na stadionu, zdaj pa ubija naše mesto.” Gori je prepričan, da so športni navdušenci prenesli virus iz enega na drugega, medtem ko so slavili zmago njihove ekipe. Tekle so solze sreče, preznojeni navijači so se objemali, veselje je bilo na višku – a na višku je bil tudi prenos koronavirusa. “Bilo je neizogibno,” je prepričan župan.

Nogometna tekma v italijanskem Bergamu pa ni edina, po kateri je število okuženih s koronavirusom dobesedno eksplodiralo. Podobni situaciji so priča tudi po tekmi Liverpool – Atletico Madrid. V nekaj dneh po tej tekmi, ki se je odvila v prvi polovici marca in bi jo Uefa lahko prav tako odpovedala, je bilo sicer zabeleženih le 14 primerov okužb s Covid-19 v Liverpoolu, v manj kot dveh tednih kasneje pa so že našteli 309 okuženih. Da se število okuženih v Liverpoolu povečuje ravno zaradi te tekme, je prepričan tamkajšnji direktor uprave za javno zdravje Matthew Ashton, poroča Independent. Tekma se je igrala 11. marca, ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila pandemijo.

Očitno je, da se je Uefa zavedala resnosti situacije, a so v enem najbolj dobičkonosnih športov na svetu pred ljudi postavili zaslužek. Ob tem je na mestu vprašanje, ne ali bodo odgovorni odgovarjali za svoj del krivde, temveč kdaj. NIKOLI!

MG


Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.