Novica iz Severne Koreje? Ker je voditelj Kim Džong Un predebel, preveč pije in kadi je zaradi popuščanja srca je v komi?

malo vemo o hermetično zaprti komunistični državi Severni Koreji. O taki državi verjetno sanjajo tudi prvaki Levice.

Predsednik Severne Koreje v komi?

Je pa v svet pricurljala novica, da je severnokorejski voditelj Kim Džong Un baje v resni nevarnosti po operaciji popuščajočega srca, poroča CNN. Kima tudi ni bilo na proslavi rojstnega dne njegovega dedka Kim Il Sunga 15. aprila. ker je komunistična država brez človeških pravi in dostojanstva tudi hermetično zaprta država, kjer ni neodvisnih medijev in poročil ni mogoče preveriti, zato tudi ni mogoče vedeti, kako resno je predsednikovo zdravstveno stanje.

Južnokorejski mediji so sicer poročali, da je imel Kim operacijo 12. aprila. Njegove težave izvirajo po njihovih navedbah iz tega, ker je predebel, preveč pije in kadi. Po operaciji so ga preselili v eno izmed njegovih palač, večina zdravnikov pa naj bi graščino zapustila že po nekaj dneh.​

V primeru smrti bi oblast v državi lahko prevzela Kimova sestra Jo Džong, ki je članica politbiroja in glavna propagandistka svojega brata. Jabolko očitno ne pade daleč od drevesa. Tako se tudi za ljudi verjetno ne bo spremenilo praktično nič!

MG


Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.