Od ponedeljka dalje bo pogoj na prireditvah PCT test.

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 sodelujeta vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar in Leon Cizelj z Instituta Jožef Stefan. 

OD PONEDELJKA DALJE POGOJ ZA PRIREDITVE PCT TESTI

Vlada je na današnji seji sprejela odločitev o tem, da morajo organizatorji javnih prireditve ali javnega shoda pa tudi organizatorji športnih in kulturnih prireditev ob vstopu na prireditev oziroma shod preveriti, ali udeleženci prireditve oziroma shoda izpolnjujejo pogoje ki ga je naložila strokovna skupina.

“Osebi, ki teh pogojev ne izpolnjuje, udeležbe na prireditvi oziroma shodu organizator ne dovoli. Organizator mora prav tako na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti udeležence prireditve oziroma shoda, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno,” so pojasnili na vladi.

“Gre za povsem strokovno odločitev, saj je negativen izvid hitrega testa zanesljiv le 48 ur, PCT pa 72 ur, kasneje se zanesljivost zmanjša. Ko imamo cepljenje, ni razloga, da bi bila v delovnih organizacijah veljavnost hitrega ali PCR testa drugačna kot drugod, kjer velja pogoj PCT,” je pojasnila vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.

P.M.


Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Dijake cepili z napačnim cepivom brez njihove vednosti

Koliko ljudi ima trajne stranske učinke po cepljenju?